Årøsund Marina oplever fremgang - overvejer havneudvidelse

Trine Søes billede
5
Din bedømmelse: Ingen Gennemsnit: 5 (3 stemmer)
Danmark
55° 15' 44.4024" N, 9° 42' 33.2064" E

Årøsund Marina er placeret udenfor Haderslev overfor øen Årø i Lillebælt. Havnen er også kendt som Perlen ved Lillebælt. Årøsund Marina er en af de få havne, der i år kan melde om fremgang i besøgstallet for gæstesejlere. Det er ingen hemmelighed, at sommerens dårlige vejr har været skyld i, at mange havne har oplevet en markant nedgang i gæstesejlere. Heldigvis melder nogle få havne om en anden udvikling. Årøsund Marina har haft en fremgang i gæstesejlere på onkring 11 procent.

Jens Hedegaard, der er havnemester i Årøsund Marina, fortæller - Årøsund har en strategisk god placering, der medfører, at mange sejlere går i havn her. Vi har da haft flere både der lå en uge eller to, fordi feriedagene slap op på grund af for mange indeblæsningsdage. Så måtte sejlerne hjem og arbejde og hentede deres båd en eller to uger senere.

Havneudvidelse overvejes

Årøsund Marina, der har cirka 160 pladser, blev bygget i 1988, og havnen ejes af private andelshaver. Havnen har en lang venteliste især på de lidt større bådpladser, og derfor overvejer man nu at udvide havnen. Udvidelsen skal give 11 nye pladser af en størrelse 16 gange 5,5 meter, fortæller Formand Flemming Laumark-Møller. Havneudvidelsen vil naturligvis også betyde bedre plads i havnen for gæstesejlere, men udvidelsen skal primært afhjælpe den lange venteliste på en bådplads i marinaen.

Relaterede Sejlnet artikler

Kerteminde får ny havn

Gæstesejlerne mangler i flere havne i år

Kommentarer

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.
Anna Larsens billede

Årøsund Havn ligger bare så fandens godt placeret i Lillebælt. Det er også en rigtig hyggelig havn. Jeg besøgte den sidst i juli måned, hvor jeg sejlede med nogle venner fra Sønderborg til Marselisborg.

Skipper Benjamin Götkes billede

Den ligger godt - og samtidigt er der ikke langt til Baagø som har været min faste base siden 2002 Smile

Annonce