Århus2Star Race afviklet med succes

Trine Søes billede
0
Din bedømmelse: Ingen
Danmark
56° 9' 57.9888" N, 10° 13' 17.6556" E

I weekend blev der sejlet Århus2Star Race. Kapsejladsen er en distancekapsejlads, hvor der kun må være to mand ombord på kapsejladsbåden. Denne weekends sejlads var den fjerde i rækken, og der var ialt 88 tilmeldte både, hvoraf de 77 både valgte at starte. Starten gik fra Århus lystbådehavn i stærkt blæsevejr imod Ballen havn på Samsø - en strækning på cirka 30 sømil.

Der blev observeret mange mindre uheld undervejs, hvor flere både væltede med spiler, eller fik spileren snoet om forstaget i det hårde blæsevejr. De fleste besætninger valgte dog at holde spileren i posen, og i stedet koncentrerer sig om at sejle sikkert. Desværre knækkede et par master også, og bådene måtte hjælpes retur i havn af følgebådene.

File 753

En af de daltagende både med knækket mast hjælpes i havn

Hyggeligt socialt samvær

Da de deltagende både nåede Ballen havn på Samsø, var der dækket op til fest og socialt samvær inden søndagens etape retur til Århus. Nogle både havde tilstødende familiemedlemmer, der deltog i festlighederne.

Mindre blæsende søndag

Søndagens etape havde ”kun” vindstød op til 14 m/s, men vinden aftog heldigvis gradvist. Alligevel måtte enkelte både udgå, så kun 57 både endte med gennemføre begge sejladsens etaper.

Samlet overalt vinder af begge etaper blev Bjørn Christiansen og Jørgen Halle, der det næste år har den store sølvpokal fra 1886, der er det ældste sejlsportstrofæ, der kan sejles om i Danmark.

File 760

Dette års vinder af Danmarks ældste sejlerpokal Bjørn og Jørgen

Århus Sejlklub regner med at nå deltagermaks næste år

Hvert har kapsejladsen haft deltagerrekord, og er vokset med ca. 50% pr. år i de fire år, kapsejladsen er blevet sejlet. Hvis du skulle have lyst til at deltage næste år, så sejles kapsejladsen i 2011 den 18.-19. juni, og Århus Sejlklub forventer, at sejladsen næste år vil ramme den deltagerbegrænsning, der er sat på max. 100 både.

 

Foto: Pantaenius / Niels Kjeldsen

Annonce