Aalborg Søfarts- og Marinemuseum må lukke i 6 måneder

Trine Søes billede
3.5
Din bedømmelse: Ingen Gennemsnit: 3.5 (2 stemmer)
Danmark
57° 2' 15.8676" N, 9° 58' 53.202" E

Aalborg Søfarts- og Marinemuseum må holde lukket de næste 6 måneder. Lørdag udbrød en brand i et udstillingsstyrhus. Branden udviklede sig og nåede at sprede sig til en nærliggende museumsbygning, inden den blev slukket. Omkring 1700 kvardratmeter er skadet efter branden.

Omfattende skader

Skaderne fra weekendens brand er så omfattende, at det kommer til at tage lang tid at rydde op og udbedre skaderne på bygninger og inventar. Et forsigtigt bud er, at der mindst vil gå et halvt før museet kan åbne igen, fortæller skadeleder, Ole Klitgaard fra Dansk Bygningskontrol. Museumsdirektør, John Hansen vurderer, at branden har ødelagt for et millionbeløb, og en del af udstillingen vil være vanskelig at genskabe.

Stort maritimt museum

Aalborg Søfarts- og Marinemuseum er et af landets største maritime museer. Ubåden Springeren er blandt andet en del af museets om fattende udstilling. Springeren er den sidste ubåd, der både er konstrueret og bygget på det nu nedlagte Orlogsværft på Holmen i København. Museet har også en omfattende samling af skibsradioer og navigations instrumenter, der viser udviklingen af disse hjælpemidler over tid.

Annonce