Azuree - nyt italiensk bådmærke er klar med 33 fods sejlbåd

Trine Søes billede
5
Din bedømmelse: Ingen Gennemsnit: 5 (1 stemme)

 

Azuree er et relativt nyt bådmærke udviklet af italienere, men bådene bliver bygget på Azurees værft i Tyrkiet. Den første lanceret model var en Azuree 40 Cruiser, der har den glæde at være nomineret til årets båd 2010. Azuree er nu klar med en lillesøster til Azuree 40 Cruiser - en sejlbåd på 33 fod. Den nye 33 fods Azuree Cruiser får et knæk i skrogsiden, ligesom man kender det fra Elan og Beneteau First 30.

File 1899

Storesøster Azuree 40 Cruiser er nomineret til årets båd 2010 - vinderen findes i januar 2011 ved bådmessen i Dusseldorf

Bred båd

Azuree 33 Cruiser er en bred dame på 3,65 meter, så der skal måske lige måles efter i havnen, inden du bestiller båden hjem. Der er masser af sejl ombord - storsejl, genoa og gennaker. Storsejlet er på hele 41 kvm, og i kombi med de andre sejl giver det til sammen et ret stort sejlareal for en 33 fods sejlbåd (total sejlareal på kryds 72 kvm og på læns 134 kvm). Bådens skrog er ret flat bagtil, men det skulle bevirke en øget fart gennem vandet ifølge Azuree.

File 1916

Azuree 33 Cruiser

Dobbelt rat ombord

Pladsen i cockpittet er god, og dobbeltrat ombord gør det nemt for skipperen at få udsyn til at styre båden.

File 1910

To rat ombord på en 33 fods båd - det er nyskabende

Det er opsigtsvækkende, at der er to rat ombord på en 33 fods sejlbåd - det er ikke set før på så kort en båd. Længden på båden er lige under 10 meter (9,99 meter), og her spiller det italienske design ind. I Italien skal der nemlig betales luksusskat på både over 10 meter, så designerne har lige netop holdt siger under grænsen.

To mulighed for indretning ombord

Du har mulighed for at indrette båden på to forskellige måder.

File 1904File 1908

Azuree 33 Cruiser kommer i 2 versioner - klik på billedet for større version

Begge modeller har et badeværelse ombord med toilet og bad samt to kaytter. Forskellen i de to indretningsmuligheder findes i salonen, hvor der er mulighed at få siddegruppe på begge sider af bordet i tilvalg. Hvorimod standard modellen har køkken i hele bagbord side i salonen.

File 1913

Bordet i salonen kan klappes ned - men læg mærke til hvor meget plads der er i den brede båd

Båden er bygget til, at der skal være plads til 4 personer ombord med komfort. Der er masser af opbevaringsplads ombord, idet båden er udtænkt som en familiebåd med gode sejleregenskaber.

Prisen på Azuree 33 Cruiser er endnu ukendt.

Annonce