Bedre start på kapsejladsen - med app fra Elvstrøm Sails

Trine Søes billede
5
Din bedømmelse: Ingen Gennemsnit: 5 (2 stemmer)

Vil du gerne optimere din start til kapsejlads? Så er den ny app fra Elvstrøm Sails måske noget for dig. App'en er forløbig udkommet til iPhone og iPad - vi har spurgt Elvstrøm, om app'en udkommer til Android telefoner, men det er der ikke planer om forløbig. App'en kan hentes i Appstore og er gratis. Søg på Elvstrøm Starter i Appstore, så finder du den nemt.

File 4686    File 4688

Sådan ser app'en ud i Appstore - installer den. Når app'en starter spørger den om den må bruge din position

Når app'en er installeret, er den klar til brug. Når du starter app'en spørger den om bruge din position - husk at trykke OK til, at den må bruge din position, da app'en ellers ikke virker.

Hvad kan app'en bruges til?

Når du ligger ude på kapsejladsbanen, markerer du startmærkerne, hvorefter du kan pinge startlinien med din iPhone/iPad. Startlinen markeres ikonerne flaget og målbåden med flaget. Start med at markerer den første mærke, og så sejl videre til det næste startmærke - på den måde får du angivet startlinen.

File 4690

Startlinie markeres med de 2 øverste ikoner - dernæste er app'en klar til brug

Med angivelse er startlinie er du nu klar til at bruge app'en. Kort sagt det vil sige, at du hele tiden kan måle afstanden til startlinien. Det kombineret med hvor lang tid, der er til start - og hvor hurtigt du bevæger dig mod startlinie, gør app'en til godt hjælpemiddelj. Har du ikke fået angivet nedtællingen til starten helt præcist, kan du ændre nedtællingen, når varslingsskudene lyder - tryk på knappen Sync.

File 4687    

Sync knappen kan bruges til at præciere varslingsskudene til start

Er jeg på den rigtige side af startlinien?

Alle kapsejlere kan bliver enige om, at tyvstart ikke ligefrem er den perfekte start. Derfor kan man bruge app'en Distance to line funktion, der angiver hvor langt man er fra startlinien.

File 4687    File 4689

Distance to line måler afstanden til startlinien ved at pinge linien ved hjælp af GPS

Sorte tal betyder, at du er på den rigtige side af startlinien, hvorimod de rød tal indikerer at du har bevæget dig over startlinien. Når de røde tal kommer frem, stopper app'en også med at tælle ned med tiden Time to Line. Nedtællingstiden kan indstilles og ændres i menupunktet Preferences. Man kan tælle ned fra første skud, der lyder 11 minutter før start.

Derudover indeholder App'en også information om Elvstrøm Sails.

Sejlnets vurdering

Et godt råd er, at du går udenfor, når du skal teste app'en - da den bruger iPhonens/iPadens GPS signal til at finde din position. App'en bruger telefonens/iPadens GPS - hvis du har iPad skal du sikre dig, at den har GPS - ellers kan du ikke bruge app'en. Dernæst er app'en afhængig af at have signal, hvilket nogle gange kan være et problem på vandet - klart app'ens største svaghed.

Nogle gange under test har vi oplevet, at app'en opdaterer tallene i klumper - det vil sige, at data er forsinket. Derfor mener vi, at App'en er ment som et hjælpeværktøj - det er stadig vigtigst at bruge øjne og ører, når du sejler. Men app'en kan helt sikkert hjælpe dig med at time starterne bedre, fordi den synkroniser din fart og distancen til startlinien med nedtælling til start. Så brug app'en som et hjælpemiddel, men stol først og fremmest på dine egne øjne.

Annonce