Beretning fra Århus Two Star Race

Trine Søes billede
5
Din bedømmelse: Ingen Gennemsnit: 5 (1 stemme)

Kapsejladsen Århus Two Star Race blev afholdt i weekenden. Kapsejladen er en etape kapsejlads, hvor der startes fra Århus Lystbådehavn og sejles til Ballen Havn på Samsø, hvor der gøres ophold med spisning og socialt samvær med tilstødende venner og familie. Dagen efter startes 2. etape, der går retur mod Århus. Hver deltagende båd skal have en besætning på to personer - hverken flere eller færre. Sejlnet har modtaget denne fine beretning fra den spændende kapsejlads., hvor i alt 61 besætninger deltog.

Rigtig Folkebådsvejr

Med 8-12 m/s blev sejladsen igen i år startet i, det sejlere kalder, Rigtigt folkebådsvejr. Sejladsledelsen havde gjort, hvad de kunne for at gøre sejladsen endnu mere spændende, idet der skulle rundes flere mærker undervejs på første etape til Ballen Havn på Samsø. Kort sagt en ny og mere udfordrende bane.

Selv om sejlerne i år blev mødt med en hård vind fra sydøst, og de således måtte krydse hele vejen fra Århus til Ballen, så viste folkebådene atter, at de klarer sig godt i sejladsen. Sejladsens 1. etape startes som en handicapstart, så bådene skulle i teorien komme i mål på samtidig. I år var folkebådene lidt heldige med et vindskifte. Vindskiftet bevirkede, at folkebådene kom lidt bedre af sted, idet de startede 3,5 time, før de hurtigste både. Folkebådene klarer sig altid godt i denne Two Star Sejlads.

File 4001

Michael Belvad & Flemming B. Jensen i deres folkebåd

Den første båd i mål i Ballen Havn var FD 691 med Michael Belvad og Flemming B. Jensen tæt fulgt af FD 757 med Bjørn Christiansen og Jørgen Halle.

Trætte sejlere ankom til 100 kg Samsøkartofler

Det hårde vejr og de store regnmængder gjorde, at det var nogle trætte sejlere, der kom I mål ved Ballen Havn. Alle sejlere var dog enige om, at det var spændende med den nye bane. Banen er ikke er meget længere, men til gengæld giver den en mere afvekslende sejlads.  Alle sejlere var også glade for, at der i år ikke var nogle uheld ligesom sidste år, hvor et par brækkede master og ødelagte spilere ødelagde noget af glæden ved sejladsen. Til gengæld vakte de 100 kilo samsøkartofler fra Samsø Grønt glæde, da de blev uddelt til samtlige sejler, da de kom i mål.

Alle deltagerne glædede sig nu til en velfortjent sejlerfest lørdag aften på Restaurant Dokken i Ballen.

Folkebådene ikke afgørende foran

Vejrudsigten for i morgen, hvor starten går kl. 9.30 til 2. etape, etapen går syd om Samsø og tilbage mod Århus, lyder på 5-6 m/s og tørvejr. De 61 besætninger ser frem til en noget mere behagelig sejlads til søndagens afsluttende etape. Folkebådene har dog ikke det kæmpeforspring, som de har haft de tidligere år efter første etape. Der er derfor lagt op til en spændende dyst om, hvem der vinder den traditionsrige vandrepokal, når sejladsen sluttes af i Århus søndag eftermiddag.

Klar til den afgørende dyst

De første både blev sendt af sted fra Ballen Havn søndag morgen i frisk vind, der langsomt aftog i løbet af dagen. Der var kamp om de bedste placeringer ved starten.

File 3998

Bådene sendes afsted søndag udfor Ballen Havn på Samsø

Efter en våd sejlads lørdag blev etapesejladsens deltagere nu tørret af den danske sommersol - hvor tiltrængt. Efter et kort kryds langs Samsøs østkyst rundede sejlerne Samsøs sydside og havde en lang spiler skæring i 4-7 m/s op forbi Tunø.

File 3999

Båden Trines Tvangsarv skærer sig fornemt gennem bølgerne

Helle & Jesper Jespersen viste, at der ikke skal mere vind til for at få J80eren til at plane med op til 12 knob på skæring med genakkeren, men ikke engang det var nok til at indhente Folkebådenes store forspring fra lørdagen.

File 4000

Helle & Jesper Jespersen på jagt efter de førende folkebåde - desværre forgæves

Overalt vinder blev derfor igen en Folkebåd, denne gang båden Tricky Trickster med Michael Belvad og Flemming B. Jensen. De skal nu det næste år pudse den store sølvpokal, der er fra 1866.

File 3997

De glade vindere Michael Belvad & Flemming B. Jensen

 

Foto: Pantanius/Niels Kjeldsen

Annonce