Danmarks første speedboatrace bassin

Trine Søes billede
3.666665
Din bedømmelse: Ingen Gennemsnit: 3.7 (3 stemmer)
Danmark
55° 38' 29.076" N, 12° 33' 27.3996" E

Danmarks første bane for speedboatrace er åbnet i Københavns Sydhavn. Her kan man dyste mod venner, kolleger og familie om, hvem der er hurtigst på vandet. Konceptet er at kunne sejle i hurtige både på en lukket bane, så har man et konkurrencegen kombinreret med lysten til at sejle - er speedboat race sikkert noget for en.

Bassinet til speedboatrace er cirka på størrelse med 2,5 fodboldbane. Bag Speedboatrace Club står sejlerparret Lasse Pehrson og Jeanette Ahrensberg. De har længe haft en drøm om at bygge en bane for speedboatrace i København. De har selv bygget det meste af banen, og håber at fartglade sejlere og andre mennesker vil tage godt imod den nye maritime forlystelse.

Der kræves ikke duelighedsbevis

Bådene, man sejler i, kan præstere en topfart på 50 km/t, og de skulle være så godt som umulige at kæntre. Der kræves ingen forudsætninger (duelighedsbevis) for at sejle på banen - så alle kan være med. Der kan være to personer i en båd, og føreren skal være fyldt 18 år, mens passageren blot skal være over 3 år. Det er selvfølgelig ikke tilladt at lege radiobiler (sejle ind i hiannden med vilje) med bådene - men det er tilladt at dyste mod hinanden.

File 4636

Her finder du speedboat race banen i København

Book på forhånd

Selvom højsæsonen er slut, kan man sagtens komme ud at sejle, det kræver blot, at man booker på forhånd. Banen kan både bookes på hverdage og i weekender. Der kan være op til 16 gæster i timen, og hvert sejlmodul varer 15 minutter og koster 160 kr.

 

Foto: Speedboat Club

Annonce