Dansk sejlerfamilies båd frigivet af pirater

Trine Søes billede
3.333335
Din bedømmelse: Ingen Gennemsnit: 3.3 (3 stemmer)

Den somaliske internetavis SomaliaReport skriver, at pirater har overladt den danske families båd til internationale flådestyrker. Den danske sejlerfamilie fra Kalundborg plus de to gaster, der holdes som gidsler af somaliske pirater, har overladt familiens 43 fods sejlbåd SY Ing til de internationale flådestyrker. Sejlbåden har været fortøjret til et større kapret tankskib. Men piraterne har været nødt til at skære fortøjningerne til sejlbåden, da store monsoon bølger ramte området, hvor bådene lå.

Mulig frigivelse

Der har været en del rygter om, at den danske familie snart bliver frigivet. Familien og de to gaster skulle angiveligt befinde sig i havnebyen Rasu Bina. Familien og de to gaster blev kapret den 24. februar måned i farvandet udfor Somalias kyst. Området er kendt for at være piratfyldt farvand. Familien sejlede fra Danmark i august 2009, og planen var at vende hjem til Danmark i sensommeren 2011 efter to års sejlads.

Piraterne og deres gidsler har været nødt til at flytte opholdsteder en del gange, da der er lokale protester mod piraterne. Især det faktum, at piraterne holder børn fanget, er noget der ikke behager lokalbefolkningen, ifølge SomaliaReport.

Relaterede Sejlnet artikler

Dansk sejlerfamilie forventes frigivet af somaliske pirater

Dansk sejlerfamilie kapret af pirater

Sejlere taget som gidsler af pirater

Kommentarer

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.
Jesper Hansens billede

Det er uhyggeligt at de har siddet fanget så længe.

Annonce