EM i Europajolle vundet på hjemmebane i Egå

Trine Søes billede
0
Din bedømmelse: Ingen
Danmark
56° 12' 31.626" N, 10° 17' 19.194" E

 

På hjemmebane i Århus bugten sejrede den 17 årige Anne-Line Lyngsø Thomsen fra Egå Sejlklub, og vandt i ovenikøbet en overbevisende sejr. Det skete ved de netop overståede Ungdoms-europamesterskaber for den tidligere olympiske bådklasse Europajolle, hvor Anne-Line vandt EM guld foran 81 øvrige besætninger.

File 1087

Der var liv på havnen i Egå Marina

Suveræn alle dage

Anne-Line beherskede hjemmebanen suverænt og kunne da også på hver af de 5 sejldage se sit navn som nr. 1 på resultatlisten. Det kunne hun altså også på den afgørende dag, hvor hun dog blev hårdt presset af hendes holdkammerat Anne Julie Foght Schytt fra Horsens Sejlklub, der erobrede sølvet kun 2 point efter. Bronze medaljen blev vundet af svenske Julia Gross fra Kungeliga Svenska Segel Selskab.

Rookie of the year

Anne-Line blev i øvrigt kåret som ”rookie of the year” under VM i Sverige for 14 dage siden, hvor hun blev nr. 17 overalt og Anne Livbjerg fra Kaløvig Bådelaug vandt bronze. Anne Livbjerg var ikke med i Egå, da hun er for sine 23 år er to år for gammel til at deltage i U-EM.

International Europe Class Youth Europeans var arrangeret af Egå Sejlklub i samarbejde med Sailing Aarhus, der er en sammenslutning af de fem sejlklubber i Århus. Sailing Aarhus har netop gennemført VM for bådklassen 505 i Kaløvig og i den kommende weekend er Sailing Aarhus sammen med Danboat/Søsportens Brancheforening værter for bådudstillingen Flydende Fritid i Marselisborg Havn.

Annonce