Få sejlervejret som App til Iphone

Trine Søes billede
4.833335
Din bedømmelse: Ingen Gennemsnit: 4.8 (6 stemmer)

 

Få sejlervejret via din Iphone - slut med at vente på vejrudsigten i radioen. Den nye app sejladsudsigt til iPhone og iPod Touch gør det nu muligt at se de seneste vejrudviklinger på havnen, stranden eller kapsejladsbanen. Sejlnet.dk har set nærmere på den nye app til sejlere. Vi startede med at hente app'en gratis i App store. Den er nem at finde - bare skriv sejladsudsigt i søgefeltet.

File 3013

Sejladsudsigt er gratis at hente i app store

Applikationen henter de nyeste vejrinformationer direkte fra Farvandsvæsenet, så det er en ret pålidelig vejrinformation, man bliver præsenteret for. Her har vi hentet vindstyrken over Danmark, som den så ud ved 13-tiden. Det er heldigvis ikke kun vindretningen, den nye app kan vise. Det er muligt selv at vælge, hvilke vejrinformationer app'en skal vise - tryk blot på indstillinger i øverste højre hjørne.

File 3019    File 3022

App'en kan også vise bølge og strømretning

En forbering kunne være at overskriften viste, hvad man havde valgt af indstillinger - eksempelvis vind-, strøm- eller bølgeretning, når man befinder sig på kortet.

Sejlnet talte med Jacob Møhl fra nyidé.nu, der står bag applikationen Sejladsudsigten. "Jeg er allerede igang med version 2, der kommer til at forbedre funktionerne og brugervenligheden i app'en", fortæller en ivrig Jakob. Jacob får blandt andet indput fra brugere via sin facebook side, hvor også du kan kommentere og komme med forbedringer til app'en. Jacob fortalte til Sejlnet, at der på nuværende tidspunkt ikke er planer om en version til Android telefoner.

Sejlnets vurdering

Det er tydeligt, at app'en er en første udgave. Potentialet er der til, at app'en kan blive virkelig brugbar for os sejlere. Det er en nem måde at holde sig opdateret med vind, strøm og bølgeforhold. Det er et plus, at man kan hente informationer om det område, hvor man selv befinder sig.

File 3016

Man kan selv vælge område

Navigationen i app'en er nem og ligetil - det skal den bestemt have ros for. Grafisk er udsigten fra Farvandsvæsenet ikke det pæneste, men den er til gengæld nem at forstå. Vores samlet vurdering er, at app'en umiddelbart er brugbar til sejlere, og vi glæder os til at se version 2. Vi tror dog, at det er afgørende, at der på sigt også kommer en version til Android telefoner.

Relaterede Sejlnet artikler

Pantaenius klar med Iphone app til sejlere

Nyttig sejlerapplikation til Iphone

Lær at binde knob med din smartphone

Foto: Sejlnet.dk

Annonce