Færre gæstesejlere på Anholt, Samsø & Tunø

Trine Søes billede
5
Din bedømmelse: Ingen Gennemsnit: 5 (2 stemmer)

Det danske sommervejr i juli med skyer, blæst og regn har fået færre sejlere til at gæste de dejlige østjyske øer, såsom Tunø, Samsø og Anholt. Øer der ellers er vældige populære at besøge blandt sejlere, og hvor det kan være vanskeligt at få en plads, hvis man ankommer sent.

Svært ved at nå sidste års besøgstal

Indtil 1. juli så det godt nok ud, men så er det blevet tyndere her i juli på grund af det møgvejr, vi har, fortæller havnefogeden på Anholt, Vagn Olsen. Han fortæller, at cirka hver 5. gæstesejler bliver væk i år. På Tunø mælger havnefogeden om 20 procent færre gæstesejlere i juli måned set i forhold til sidste år. Ballen Lystbådehavn på Samsø er der også længere mellem gæstebådene. Sidste år havde Ballen Havn besøg af 7.000 lystbåde i juli - et tal man får svært ved at matche i år. Vi er tyve procent under sidste år, siger havnefoged på Samsø Frederik Pedersen.

File 4277

Der er længere mellem gæstesejlerne i Ballen Havn på Samsø grundet det skiftende vejr i juli

Ifølge Frederik Pedersen rammes lysthavne på øerne hårdest, når vejret er dårligt. Flere sejlere kan ikke kommer herover, eller også vælger de os fra, hvis de kan se, at det bliver blæst de næste tre-fire dage, siger han.

Hvis blot vejret ændrer sig

Havnefogederne er sikre på, at de kan nå sidste års besøgstal, hvis vejret snart ændrer sig. Ønskevejret er lidt blæst, solskin og temperaturer mellem 20-25 grader. Desværre er der umiddelbar intet, der tyder på en vejrændring er på vej, hvis blinket kastes på DMIs 7 døgnsudsigt.

Modsat lysthavnene på øerne, så melder flere havne på fastlandet om øget eller de samme besøgstal som sidste år.

Annonce