Få dine sejl tjekket gratis hos North Sails

Allan Lavridsens billede
5
Din bedømmelse: Ingen Gennemsnit: 5 (2 stemmer)

Vinteren er her med sne, kolde og is, og de fleste både er kommet på land. Nu er tidspunktet kommet til at få efterset sejlene for slitage og skader. Sikkerheden og sejlglæden i den kommende sejlsæson er nemlig kun i top, hvis sejlene er klargjort, og skaderne udbedret. North Sails tilbyder netop nu gratis vintereftersyn af sejl. På North Sails hjemmeside Sikkertsejl.dk kan der bookes tid til aflevering på North Sails opsamlingssteder rundt omkring i Danmark.

Mange bådejere pakker deres sejl ned uden at få dem gennemgået for slidtage og skader. Derfor kan de få en slem overraskelse, når sejlsæsonen igen går i gang, idet de risikerer at stå med sejl, som er blevet mugne, er ved at gå op i sømmene eller på andre måder misligholdt. Det kan gå ud over sejlglæden – og sikkerheden.

Erfaringer og rundspørger viser, at omtrent halvdelen af de danske bådejere glemmer at få efterset deres sejl i løbet af vinteren. Men ved at servicere sejlet løbende og følge en række enkle forholdsregler med hensyn til pleje af sejlene, kan man undgå misligholdte sejl, der, i yderste konsekvens, kan udgøre en sikkerhedsrisiko.

Mange bådejere glemmer at servicere sejlet

Vi hører alt for ofte, at bådejere ganske enkelt glemmer eller negligerer at få efterset deres sejl, når de pakker dem ned for vinteren. North Sails har foretaget en undersøgelse blandt mere end 650 sejlere, der viste, at over halvdelen lader eftersynet gå i glemmebogen. Men det er utroligt vigtigt at tjekke om syninger, sømme og UV-kanten er i orden, og at der ikke er mug på sejlene, hvis man vil være sikker på, at de er i forsvarlig stand til den kommende sejlsæson”, forklarer Jens Kiilerich fra North Sails i Allerød.

Jens Kiilerich slutter: ”Sikkerhedsmæssigt kan det have stor betydning, hvilken stand sejlene er i. Vi ser eksempelvis mange storsejl, hvor slæderne er gået i stykker, og at det dermed bliver vanskeligt at sætte og tage sejlet ned. Ud over at det potentielt kan udgøre en sikkerhedsrisiko, tager det jo en del af sejlglæden, hvis grejet ikke er i orden”.

Gode råd til vedligeholdelse, rengøring og opbevaring af sejl

Gå jævnligt sejlet efter - en grundig gennemgang af sejlene mindst en gang årligt er en god tommelfingerregel. Se efter slidtage, og hold specielt øje med syninger og sømme, som er mest udsatte.

Hold sejlet rent og tørt - syntetisk sejldug tager ofte ikke skade af snavs. Men snavs kan være grobund for mug, og det samme kan fugt. Så hold sejlet rent og tørt, og sørg for at skylle saltvand af sejlet og lade det tørre ordentligt, inden det pakkes væk for vinteren.

Se efter slid, huller og UV kanter - er der slid eller huller i sejlet, tyder noget på, at det har været i berøring med noget skarpt på båden. Rund spidser og kanter af eller dæk dem med tape, så de ikke ødelægger eller slider på sejlet. U- kanten skal minimum besigtiges hvert tredje år, og er UV-kanten malet, skal denne tjekkes og fornyes hvert andet år.

Annonce