Fredericia Lystbådehavn indviet

Allan Lavridsens billede
4.5
Din bedømmelse: Ingen Gennemsnit: 4.5 (4 stemmer)
Jesperbanksvej 7
Fredericia 7000
Danmark
55° 34' 13.1952" N, 9° 44' 47.742" E

Endelig kunne det røde bånd kappes ved indvielsen af Fredericias nyrenoverede lystbådehavn. Der er gået fjorten år fra idé til, at Borgmester Thomas Banke i weekenden kunne indvie lystbådehavnen fra det gode skib Chila. Det røde bånd var spændt ud imellem molefyrerne på hver sin side af havneindløbet.

Flere forbedringer

Anlægsarbejdet har taget halvandet år, og det er blot første del af renoveringen af havnen. Denne første del af har betydet, at lystbådehavnen har fået et større havnebassin. Man har også fået et vaskeareal, hvor bådene kan spules, når de tages på land for vinteren. Vandet fra spulingen opsamles og renses, således at bundmaling ikke ledes ud i havnen. Østmolen har fået en flot belægning helt ud til molehovedet. Der er skabt læpladser til havnens fastliggerre og gæstesejlere.

File 8496

Fredericia Lystbådehavn som den så ud i april måned 2012

Der er investeret 30 mio. kroner i modernisering og udvidelse af Fredericia Lystbådehavn. Den har plads til 480 både - og de 400 pladser er allerede lejet ud. Næste face bliver at etablere klubhus og servicebygninger på havnens arealer. Hele renoveringsprojektet forventes at stå helt færdigt i 2014.

Annonce