Girls Go Windsurf - en succes for pige windsurfere

Trine Søes billede
5
Din bedømmelse: Ingen Gennemsnit: 5 (1 stemme)
Danmark
55° 44' 42.486" N, 12° 5' 45.5136" E

 

Windsurfing og piger med lyst til at lære, lege, windsurfe og være sociale - det er opskriften på en pigesommerlejr for windsurfere. For tredje år i træk er der afviklet en camp for windsurf piger. Campen hedder Girls Go Windsurf og er for piger i alle aldre. Arrangørklubben var i år Jyllinge Sejlklubs surfafdeling, der stillede deres gode faciliteter til rådighed for de glade pige windsurfere.

File 1409

Der windsurfes udfor Jyllinge Sejlklub

Fredag aften ankom de første surfentusiaster med surfgear fuldt ekviperet til en weekend i windsurfingens tegn. Klubhuset i Jyllinge Sejlklub blev pyntet op i bedste Hawaii-stil, så den helt rigtige scene var sat til en weekend med omdrejningspunktet Girls Go Windsurf. Der var fra begyndelsen lagt op til en tilbagelænet afslapningsweekend for pigerne.

File 1411

Der hygges i hængekøjen ved klubhuset

Og faciliteterne i sejlklubben blev udstyret med brasilianske hængekøjer, beachvolleybane, outdoor surfbar og et lydanlæg, der leverede den helt rigtige underlægningsmusik til weekenden.

File 1425

Surferne Camilla og Charlotte i leg på vandet

Lørdag morgen var cirka 25 piger fra nær og fjern dukket op til en god vejrudsigt for alle deltagere uanset niveau. Pigerne blev delt op i to grupper – én for videregående windsurfere og én for mindre øvede. Initiativtagerne til dette års Girls Go Windsurf, Olivia Helmersen, Jyllinge Sejlklub og Barbara Herzog, Ålsgårde Surfklub, fortæller:

Lørdag morgen startede ud med fælles morgenmad, og derefter var der oprigning og trim af alles udstyr. Der var livlig aktivitet hele vejen rundt, hvor begyndere såvel som erfarne windsurf piger udvekslede erfaringer. Der var tiltagende vind med en middelvind på 8 m/sek. fra vest – perfekte forhold til freestyle og freeride mellem Jyllinge Holme, Lilleø og Jyllinge By. I den ene af grupperne var der fokus på at blive bedre til at sejle i fodstropper, bruge trapez, jibe og vandstarte, mens nogle i den anden gruppe først lige var begyndt med at surfe, så de lånte udstyr og fik instruktion på vandet.

File 1417

Der leges på brættet

Lørdagen gik lynende hurtigt – der blev sejlet, spist frokost, sejlet, spist kage, sejlet og hygget. Så blev der sejlet lidt mere, og derefter blev aftensmaden indtaget med en smuk solnedgang som baggrundskulisse. Efter morgenmaden om søndagen var der udsigt til en let vind, og der var dermed lagt op til Stand Up Paddle og letvinds freestyle konkurrencer for sjov. Nogle af deltagerne var så bidte af at windsurfe, at de helt glemte at komme med på gruppebilledet”.

File 1421

Der øves på land

Gennem de seneste år har Girls Go Windsurf vist sig at etablere et unikt netværk for danske windsurf piger. Efterhånden som netværket er blevet stort på tværs af alder og geografi kommer flere og flere piger ind i sporten, hvor de hurtigt kan finde ligesindede. Girls Go Windsurfing er blevet en fast aktivitet for piger i dansk windsurfing, og blev i år afviklet i et samarbejde med Dansk Sejlunion. Pigerne glæder sig allerede til næste års sommerlejr.

Annonce