Hallberg-Rassy 64 får verdenspræmier i Düsseldorf

Trine Søes billede
0
Din bedømmelse: Ingen

Svenske Hallberg-Rassy er klar med en stor nyhed. Til januar ved bådmessen i Düsseldorf præsenteres Hallberg-Rassys største båd nogensinde, nemlig Hallberg-Rassy 64. Båden er designet af Germán Frers, og båden designet til langturssejleren eller dem, der ønsker stor komfort ombord.

File 2366

Germán Frers har designet Hallberg-Rassy 64

Båden er 19,85 meter lang og 5,20 meter bred, hvilket måske gør det svært at finde en passende havneplads. Linierne og designet er smukt og harmonisk. Bådens dæk er selvfølgelig teakdæk.

Badeplatform og stort cockpit

Hækken kan med hydralik foldes ud til en stor badeplatform, hvor en stige fører ned fra cockpittet. I hækken finder man et stort opbevaringsrum, hvor man sagtens kan have en gummibåd placeret. Så undgår man at slæbe den bag båden eller have gummibåden liggende på dækket. Gummibåden kunne være en mulig løsning på bådens dimensioner, der kan besværliggøre det at finde en passende gæstehavn. Man kan smide anker, og tage gummibåden og sejle ind.

File 2368

Hækken kan foldes ned til badeplatform, og et stort opbevaringsrum på 8,6 kubikmeter kommer til syne

Cockpittet er placeret central i Hallberg-Rassy 64, og det er usædvanligt langt. Hele 3,10 meter, hvilket er 55 cm længere end Hallberg-Rassy 62. Alle skøder og tovværk er ført tilbage til cockpittet, så båden kan sejles af blot en person. Alle sejl ombord kan foldes ud og ind med knapper fra cockpittet.

Cockpittet er beskyttet af hard top med vindue. Båden styres med et stort rat placeret centralt i cockpittet.

Lys kahyt med mange designmuligheder

Under dæk er kahytten lys, hvor man har ladet masser af det naturlige lys komme ind via de 6 store skrog vinduer og 31 loftsvinduer. Man har mulighed for at vælge mellem 12 forskellige indretningsmuligheder inddelt i 5 forskellige sektioner. På den måde er der virkelig mulighed for at sætte sit eget præg på båden.

File 2367

Mange vinduer og lys kahyt er, hvad Hallberg Rassy 64 blandt andet byder på

Kraftig motor

Motoren i Hallberg-Rassy er en 6 cylinders Volvo Penta D6-280 med 280 hestekræfter, hvilket er den kraftigste motor, der er blevet placeret i en Hallberg-Rassy. Motoren er placeret i et fremkommeligt motorrum, så man nemt kan efterse og reparere motoren. Motorrummet er desuden lydisoleret.

Bådens dieseltank er stor - hele 1800 liter diesel er der plads til. Vandtanken ombord kan rumme 1300 liter vand.

Hallberg-Rassy 64 data

Længde:       19,85 meter

Bredde:         5,20 meter

Dybdegang:  2,5 meter

Højde mast:  27,4 meter

Motor:           Volvo Penta D6-280

CE kategori: A

Annonce