Harken præsenterer to nye underdæk furlere

Trine Søes billede
0
Din bedømmelse: Ingen

Harken er klar men to nye systemer indenfor under-dæk furlere til race-både og performance cruisere. De nye furlere er op til 50% lettere end tilsvarende furlere på markedet.Vores første furler blev designet til Race-både fra 16 til 23 fod. Dette letvægts system blev hurtigt så populært, at vi udviklede en større model, som var velegnet til Race-både op til 30 fod”, fortæller chefingeniør Greg Hartlmeier. ”Vi har også udviklet en under-dæk version, som kan rebes, i samme størrelse til vores MKIV under-dæk system til Race-både og cruisere, for de der ønsker muligheden for at reducere sejlarealet under sejlads”.

   File 2425

Furleren installeres under dæk

Small Boat Underdeck Furler’en, hvor sejlet ikke kan ikke rebes og sættes direkte på forstaget, fås i to størrelser, der passer Race-både fra 16 til 30 fod. Gennemførings kugleleddet i dækket sikrer fuld rotation og kræver ingen smøring, og de stablede kuglelejer giver en helt jævn rotation under belastning. Den kompakte tromle og føder tilpasses let under dækket og er enkel at installere.Forstaget kan kobles af uden at fjerne kugleleddet i dækket, hvilket gør opbevaring og vedligeholdelse enkel. Det er muligt at tilkøbe en kugleleje topsvirvel, så sejlet kan hejses og sænkes uden at fjerne fortaget. Svirvlen er uafhængig, så sejlets forlig kan tottes uden at påvirke fortagets trim.

Prisen for Small Boat Underdeck furler er i vejlende udsalg 6348 kr.

Furleren til de lidt større både

MKIV Underdeck Furler Unit 0 er en furler med headfoil, der kan rebes. Furleren er velegnet til Race-både og cruisere på 22 til 30 fod. Furleren er udstyret med et specielt kugleled, der overflødiggør den traditionelle samling med toggle, hvilket reducerer furlerens vægt og forenkler vedligeholdelsen. Med Unit 0 er der ikke brug for højdejustering, idet furler og forstag er uafhængige af hinanden, hvilket giver mulighed for fleksible installationsmuligheder. Unit 0 har en dobbelt headfoil for hurtige og effektive sejlskift.

Prisen for MKIV Underdeck furleren er i vejlende udsalg 24.995 kroner.

Annonce