Horsens Lystbådehavn er plaget af støv

Allan Lavridsens billede
4
Din bedømmelse: Ingen Gennemsnit: 4 (2 stemmer)
Danmark
55° 51' 24.2388" N, 9° 52' 29.7012" E

Flere bådejere i Horsens Lystbådehavn er blevet trætte af metalstøv, grus og støv fra et nærliggende grusværk, der er placeret på den anden side af indsejlingen til havnen. Konsekvensen er, at flere af havnens faste bruger flytter deres både væk fra Horsens Lystbådehavn.

Trætte af støv og støj

De fleste flytter til Juelsminde Havn & Marina. Havnefogederne i både Horsens Lystbådehavn og Juelsminde Marina bekræfter, at 15-20 sejlere inden for det sidste år har flyttet deres båd 25 kilometer østpå. Den altovervejende begrundelse, som vi får, er støv og støj. Folk er trætte af at skulle vaske båden af, hvis de kommer ned for at nyde et par timer på en hverdagsaften, fortæller havnefoged i Horsens Lystbådehavn, Steen Andersen.

Dialogmøder

Der har været flere dialogmøder mellem lystbådehavnens brugere og erhvervsdelen af havnen. Et andet kritikpunkt fra brugerne af lystbådehavnen er udsigten til en 118 meter lang mur - der lyder navnet Stena muren. Denne mur vil nu blive beklædt med grønt efeu og udsmukket med sort/hvide motiver. Motiverne vil afspejle hverdagen og livet omkring havnen.

Horsens lystbådehavn har på nuværende tidspunkt over 75 ledige havnepladser.

Kommentarer

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.
Mikkel Skovsens billede

for 4-5 år siden ringede jeg til Horsens havn for at sørge til en plads. Svaret var, det kan vi ikke hjælpe med detsvære men hvad er der galt med fjorden ? så hans anbefaling var vel at ligge på svej
Om det bare er det Genneralle billede i flere lystbåde havne med ledige pladser er jeg lige ved at tro.
Men hvor blev alle de både ligepludseligt af?

HOs billede

Jeg var også rigtig overrasket over alle de tomme pladser i pinsen i Bogense, der plejer at være fyldt.
Prøv at se rundt i havnene - der står rigtig mange både på land rundt omkring.
I kolding er der opslået ledige pladser.

Mikkel Skovsens billede

Ja men da jeg købte min plads var der lange ventelister og man skulle betale for at stå på listen den er helt afskaffet så hvad er der lige sket på 2-4 år ?
For selvom min står på land lige nu så det jo stadig min plads i vandet og den er voldsom fyldt ud af en rib på 3,30 m Smile
og havnepladser i havnen lidt længere inde i bugten koster 20-30,000 kr mindre end end de gjorde tideliger i udbud og der må de gerne sælge dem privat.
Det må vi ikke i min men ikke nok med det så er der folk som forsøger sig alligevel på den blå avis osv men handlen skal gå igennem havnen hvis de finder en køber så sælger de den billiger må det være for deres egen regning for pladsen koster det den koster, det er en pris kommunen har sat og den stiger lidt hver år.
Så hvad er der sket siden den gang til nu hvor der slet ikke kunne støves en plads op og nu kan folk ikke komme af med den UNDERLIGT.
men ja hvis jeg ikke gider at have min i vandet så vil den jo stå på land og jeg betaler havne lejen. men hvis det lykkedes havnen at leje den ud får jeg mit beløb tilbage
men så vidt jeg forstår det er det kun de små pladser det er galt med .
SÅ er folk blevet mere velhavende og alle har købt store både som også kræver store pladser Ja hvad ved jeg Smile
Jeg har min plads nu så det skal jeg vel ikke tænke videre over

Annonce