Jonas Warrer sejler EM i 49er

Trine Søes billede
0
Din bedømmelse: Ingen
Polen
54° 31' 9.606" N, 18° 31' 48.954" E

 

Idag begynder EM i 49er i den polske by Gdynia. Danmark er stærkt repræsenteret, idet hele 5 besætninger stiller til start ved stævnet. Der er comeback til OL guldvinderen Jonas Warrer.

 

Optaktsvideo fra Gdynia til EM i 49er

Warrer har savnet 49eren

Jonas har dog ikke sin gast Martin Kirketerp fra det berømte 49er drama i Beijing ved sin side. I stedet hedder makkeren Søren Hansen, som egentlig skulle have sejlet med Simon Karstoft Jensen.

Sidstnævnte fik en skade, og det var derfor tvivlsomt, om han kunne nå at blive klar til EM. Og da Jonas Warrer alligevel skulle have været med til Polen som træner, var han ikke svær at overtale til at skifte trænerrollen ud med tjansen som styrmand.

"Det er fedt at sejle 49er, og det har virkelig rykket i mig i den seneste tid, når jeg har trænet andre. Og da jeg fik muligheden for at sejle med Søren, som jeg kender, og som er en god gast, så kunne jeg umuligt sige nej", lyder det fra Jonas Warrer.Giftigt samarbejde

Jonas har sejlet en smule, men ikke deltaget i større stævner i en dansk jolle de sidste to år. Han vil dog ikke afvise, at han på sigt kunne finde på at danne fast makkerpar med Søren Hansen.

Jonas Warrer fortæller, "Bare det at sejle ræs har jeg savnet, så det er fedt at være tilbage. Jeg glæder mig til at komme ud og ligge ved startlinjen og mærke adrenalinen pumpe. I første omgang tager jeg det her EM med Søren, så vi kan se, hvor vi er henne, men jeg vil ikke afvise et samarbejde på længere sigt. Det er en konstellation, som kunne gå hen og blive giftig.Flere danske medaljechancer

Til at overtage Jonas Warrers plads som træner for 49er besætningerne har Dansk Sejlunion lavet en aftale med Peter Hansen – bror og tidligere makker med Søren Hansen. Han har fulgt alle fem danske besætninger den forgangne uge i Polen, og med den optakt de fem danske besætninger har vist, er der god grund til at håbe på europæisk metal, når sidste sejlads er overstået den 10. juli.

"Jeg synes, niveauet er uhørt højt. Jeg har aldrig tidligere oplevet så mange muligheder for en dansk medalje i 49er-klassen. Allan Nørregaard og Peter Lang kommer med et godt resultat fra Kieler Woche, og de har sejlet stærkt i træningssejladserne hernede. De virker til at styr på det hele", siger Peter Hansen og fortsætter:

"Peter Krüger og Nicolai Thorsell er også mentalt klar, og de er godt forberedt hjemmefra. Så er der jo Jonas og Søren som outsidere, og Toft-brødrene har også niveauet".

De danske besætninger

Jonas Warrer og Søren Hansen

Allan Nørregaard og Peter Lang

Emil Toft og Simon Toft

Peter Krüger og Nicolai Thorsell

Niels Joachim Gormsen og Anders Thomsen

Annonce