Lær at binde knob med din smartphone

Trine Søes billede
4.333335
Din bedømmelse: Ingen Gennemsnit: 4.3 (3 stemmer)

Er det svært at huske alle knob, når du skal rigge båden til? Sejlnet.dk har kigget nærmere på, hvordan du hurtig og nemt kan lære alverdens knob på ganske kort tid. Det eneste det kræver er en smartphone, reb og lidt tålmodighed. Vi tester på en Iphone, men programmet, vi tester, fåes også til Android telefoner.

I Iphonens App Store indtaster vi "sailing" for at søge på apps, der har en tilknytning til sejlads. På skærmen får vi flere resultater, men vi er jo på udgik efter et program, der kan lære os at binde knob.

File 2018    

Vi skriver "Sailing" i søgefeltet i App Store

Derfor trykker vi på "sailing knots", og nu får vi flere resultater på apps, der vil lære os at binde knob. Nogle programmer er gratis, mens andre koster penge. Ofte hvis et program koster penge, har udgiveren en gratis version af app'en, som man kan downloade for at se om programmet er noget for én.

File 2021

Søgeresultatet på "Sailing knots" - læg mærke til nogle app's er gratis, mens andre koster penge

Det kan ofte lige betale sig at læse, hvad andre brugere skriver om applikationen. Vi vælger at bruge 12 kroner på at købe programmet "Knot Guide". Vi vælger app'en Knot Guide på grund af muligheden for at se trin for trin billeder for alle de forskellige knob, samt at app'en har fået gode anmeldelser fra andre brugere.

Vælg udfra kategorier

Når app'en er blevet installeret i din telefon, er det blot at klikke på ikonet i din telefonmenu for at starte programmet. Når du har startet programmet, får du alle knob præsenteret i forskellige kategorier. Knot Guide er så smart, at den har en kategori, der hedder Sailing Knots - altså sejler knob. Vi kan i oversigten se, at der findes hele 35 forskellige knob i sejlerkategorien.

File 2024

Sådan ser kategori oversigten ud i Knot Guide

Vi vil lære at binde et flagknob

Vi er ude efter at lære at binde et flagknob, da vi står og skal binde stykke reb sammen, der har forskellig tykkelse. Vi finder knobet i oversigten - på engelsk hedder et flagknob " Sheet Bend". Vi trykker på knobbet Sheet Bend i oversigten, og vi kommer nu til en lille menu, der forklarer helt enkelt, hvad knobbet bruges til. Det er også her du har muligheden for at tilføje knobet til dine favoritter.

    File 2027

Den lille menu, der forklarer hvad knobbet bruges til

Vi trykker "Tie the knot" for at komme til selve guiden til, hvordan vi binder et flagknob. Der er ikke noget tekst, så det er blot at følge instruktionerne på billederne. Det er nemt at følge med i de forskellige trin, og man kan altid gå frem og tilbage mellem de forskellige trin.

File 2030File 2033File 2036

Trin for trin fortæller guiden, hvordan du skal binde dit flagknob

Vores vurdering

Det er fikst, at du selv kan tilføje knob til din egen favorit samling, således du hurtigt kan slå dine knob op. På den måde får du et hurtigt dit eget opslagsværk, hvis du er i tvivl, når du skal binde et knob. Fremfor alt så er den mere handy end en opslagsbog, da du altid har den med dig, fordi den er et program i din telefon.

Det eneste lidt irriterende ved Knot Guide er, at den er på engelsk, og dermed er knobenes navne ligeledes på engelsk. Men kan man se bort fra det, så er Knot Guide en fin guide, der gør det overskueligt at lære knob. Vi tog os selv i at give os i kast med nogle mere udfordrende knob, fordi det var sjovt og lærerigt at bruge app'en.

Prismæssigt er 12 kroner ikke meget for noget, hvor du både lærer og har det sjovt samtidigt. Når du først har købt programmet, bliver det opdateret ganske gratis, når der er en ny version. Helt klart en app der fortjener at være i enhver sejlers smartphone.

Annonce