Pantaenius klar med Iphone app til sejlere

Trine Søes billede
5
Din bedømmelse: Ingen Gennemsnit: 5 (1 stemme)

 

Forsikringsselskabet Pantaenius har lanceret en app til Iphone. App'en kan hentes gratis i App Store. Pantaenius' nye app er udelukkende på engelsk. Sejlnet.dk har set nærmere på app'en. App'en har en nem navigation, og det er et klart plus. Du skal starte med at vælge kontor/område. Vi valgte naturligvis Pantaenius Denmark. 

File 2986    File 2983

Startmenuen i Pantaenius' nye app for Iphone - vi valgte Pantaenius Denmark

I menuen kan du vælge mellem 6 forskellige valgmuligheder. De 2 af dem er kontaktoplysninger på Pantaenius. Det kunne måske godt være slået sammen til et menupunkt. Men det vigtigste er jo, at man let og overskueligt kan finde kontaktoplysningerne - og det kan man.

File 2995    File 2992

De 2 menupunkter, der hver især viser kontaktoplysninger til Pantaenius

Menupunktet "What to do on case of a claim" - oversat til hvad man skal gøre i tilfælde af en skade. Her gennemgåes ganske kort, hvad du skal tænke på, hvis du er ude for et uheld med din båd. Gode råd som at minimere skaderne, tage kontakt til Pantaenius hurtigst muligt, og hvis muligt tage billeder af skaden er blot nogle af rådene. Det er helt okay med en lille guide, hvis man har en skade.

File 3008

De gode råd, når man har en skade

Anmeld en skade via din Iphone

Det bedste ved Pantaenius' app er, at man har mulighed for at anmelde en skade via sin Iphone. Oftest har man sin telefon indenfor rækkevide, så det er oplagt at kunne anmelde via sin smartphone. Muligheden for at uploade optil 4 billeder i forbindelse med skadeanmeldelse er nyttig. Her udnytter man virkelig Iphonens mulighed for at tage billeder. Det er virkelig nemt - man kan vælge at tage billeder direkte med telefonen eller vælge fra billedearkivet.

File 2989    File 3001

Så nemt kan det gøres - klart det bedste ved Pantaenius' app

Selve skadesanmeldelsen er ikke lang og uoverskuelig. Der bliver spurgt til dit navn, navnet på forsikringstageren og navnet på båden. Dernæst skal man beskrive, hvad der er sket. Til sidst skal man oplyse kontaktoplysninger. Det er nemt, ligetil og overskueligt. Der bliver ikke engang spurgt til policenummer, som ellers ville være oplagt. På den anden side vil det nok forhindre en del at anmelde en skade via en app, hvis man skulle bruge tid på at rode efter policenummeret.

Skadesanmeldelsen er helt klart det mest positive ved Pantaenius' app. Det er ligetil og enkelt - det kan vi lide.

Sejlervejret i app'en er ubrugeligt

App'en har også et menupunkt, der hedder Marine Weather forecast - denne viser sejlervejret. Her kommer vores største kritik, man bliver viderestillet i en browser til en hjemmeside, der hedder Windguru. Windguru er ikke optimimeret til smartphone (ingen mobilversion), og det er fuldstændigt ulæseligt - og derved ubrugeligt.

File 3005

Windguru har ingen mobilversion - ærgeligt

I og med at man allerede har valgt område (Vi valgte Danmark), er det for dårligt, at man kommer til en vejrudsigt for USA. Her kunne man have valgt at bruge telephonens indbygget GPS for at angive telefonens position, og derved vise en korrekt vejrudsigt. Den logiske navigation holder ligeledes op - man kan ikke komme tilbage til app'en. Browseren skal lukkes ned, og man skal åbne for Pantaenius app'en igen. Det er simpelthen for uprofessionelt lavet efter vores mening.

Sejlnets vurdering

Det er ærgeligt, at der ikke er brugt lidt tid på at oversætte app'en til dansk. App'en indeholder ikke meget tekst, så det er synd, at Pantaenius ikke vælger at gå det sidste stykke og oversætte den. Vi har dog talt med Pantaenius Danmark, der overvejer at oversætte app'en til dansk. Grunden til, at dette ikke er gjort fra starten, er, at Pantaenius Danmark har været usikre overfor, om app'en ville blive brugt af danske sejlere.

Hvis man er forsikret hos Pantaenius og har en Iphone, er denne applikation oplagt som fast app i telefonen. Hvis vi kunne vælge, så ville vi kun benytte to elementer fra app'en - muligheden for at anmelde en skade og kontaktoplysninger til Pantanius. Det er essensen af det gode fra app'en. Det er vi til gengæld også pænt begejstret for.

Pantaenius Danmark oplyste til Sejlnet, at der arbejdes på en Android og Blackberry version.

Relaterede Sejlnet artikler

Nyttig sejlerapplikation til Iphone

Lær at binde knob med din smartphone

GPS til Iphone & Ipad

Vandtæt cover til din Ipad

 

Foto: Sejlnet.dk

Annonce