Raymarine nyheder: Autopilot & multiinstrument

Trine Søes billede
4.5
Din bedømmelse: Ingen Gennemsnit: 4.5 (2 stemmer)

 

Raymarine er klar med 3 nyheder på instrumentfronten - 1 multiinstrument og 2 autopiloter. i70 er navnet på det nye multiinstrument fra Raymarine. Skærmen er 4 tommer, og har 16 forskellige farver. Displayet kan aflæses fra alle vinkler. Skærmens opløsning er på 320x240 pixels, og kan blandt andet vise tal, der er 4,3 centimeter høje, så du kan se skærmen fra afstand. i70 har hele 20 forskellige sprogindstillinger, deriblandt dansk.

De nye instrumenter kommunikerer med andet udstyr fra Raymarine gennem Raymarines Seatalk-system. Instrumenterne kan også kommunikere med andet udstyr via NMEA 2000. Derudover kan multiinstrumentet i70 vise de 25 nærmeste skibe udstyret med AIS (Automatic Identification System) - dermed bliver Raymarine den første producent, der integrerer et instrument med visning af AIS information.

File 4339

Det betyder, at man kan få en masse detaljer på de skibe, der befinder sig i nærheden - eksempelvis nationalitet, kurs, fart, hjemhavn, skibets navn og størrelsen på skibet. Alle skibe over 300 bruttotons skal have AIS ombord.

Autopilot til Sejl- og motorbåde

Raymarine er også klar med nyheder indenfor deres autopiloter. Hele 2 nye modeller er klar - henholdsvis p70 og p70r. Der er en model til sejlbåde og en til motorbåde. Skærmen har de samme fordele som i70/multidisplayet. Den gode nyhed er, at de to nye modeller bruger op til 27 procent mindre strøm end Raymarines tidligere modeller - og de lyser 4 gange så kraftigt takket være LED baggrundslys.

File 4333

De to nye autopiloter fra Raymarine

Måske har Bavarias fravalg af Raymarine sat skub i tingene?

Tyske Bavaria droppede i vinters deres langvarige samarbejde med Raymarine til fordel for amerikanske Garmin. Måske er det netop dette, der har vækket Raymarine til at producere mere innovative produkter?

 

Relaterede Sejlnet artikler

Bavarias både får Garmin udstyr ombord

Annonce