Rejsedagbog - ankomst til Bornholm

Trine Søes billede
4.333335
Din bedømmelse: Ingen Gennemsnit: 4.3 (3 stemmer)
Danmark
55° 5' 57.4764" N, 14° 41' 37.032" E

 

Casten beretter fra det gode skib Humorisk. Turen går til Bornholm, og ombord befinder sig 1. styrmanden, der også er Carstens nabo, og så selvfølgelig Carsten som skipper. Planen er, at deres koner skal komme flyvende til Bornholm og stige ombord. Men første del af turen er en rigtig mandetur. Har du ikke læst første del af Carstens rejsedagbog, kan du finde den her.Vi anløb Rønne havn kl 02.50 - valget faldt på industrihavnen, da vores oplysninger om havnedybden i selve lystbådehavnen var lidt sparsomme. Vores gode båd Humorisk stikker 2 m, så det er ikke alle steder, vi kan gå ind. Velankommet til Rønne industrihavn, brugte vi en halv time på at søge efter et betalingskort til strøm, men måtte desværre opgive. Om morgenen klokken lidt i ni, blev vi banket op af en venlig ung havnefogeden som heldigvis havde el-kortet med sig.

File 981

Rønne havn - et smuk syn

Efter morgenmaden gik vi på bytur, og Rønne er en lækker købsstad. Her mangler simpelthen ikke noget - en super hyggelig by at udforske. Selve havnen i færgeområdet er larmende og lidt urolig, så vælger man Rønne som sit mål, vil jeg klart anbefale at tage selve lystbådehavnen fremfor industrihavnen.

Østersøen bød på havblink og fiskeri

Over middag smed vi fortøjningerne, og sætter kurs mod Hasle. Fri af Rønne havn og ude på Østersøen beslutter vi os til fiske lidt. Måske der skulle komme en "blank" forbi (havørrede). Vi har en fast regel ombord - den første som fanger en fisk, skal hente drikkelse til de andre! Derfor måtte skipper så afsted, da jeg hæv en meget flot rødsej ombord, og ikke længe efter kom det fra 1. styrmanden " jeg har en blank....det er en blank....og det var det en stor flot blank hornfisk".

 

File 987

Vi oplevede Østersøen i havblik - et mægtigt synHasle havn et besøg værd

Humorisk er velankommet til Hasle havn. Hasle er en noget hyggeligere havn at ligge i, når vi sammenligner med Rønne havn - blot er butiksudvalget ikke så stort. Der er en Brugsen med et ganske fint udvalg, så der kan provianteres alt til turen. Men byen byder ligesom Rønne på hyggelig gader og stemning.

 

File 995

Karretmagergården i Hasle

Taget i betragtning af at det jo er højsæson, er der forbavsende få både i havnen. Området er hyggeligt, men igen 170 kroner i havnepenge er meget efter min mening. Ingen havnefoged kun en automat og toiletterne er på en skala fra 1 - 6 en 2er.

Allinge er Humorisks næste målEfter en overnatning i Hasle havn, sætter vi kurs mod Allinge havn - med uvejr i sigte! Der er cirka 10 sømil til Allinge, så det er jo bare en smuttur. Det blæser 10 meter i sekundet fra land, så vi nøjes med at sætte genuaen, og for første gang i ferien er det sjovt for sejl. Humorisk loggede mellem 7- 8 knob over grund med pust op til 14 ms. Absolut en behagelig sejlads, da Humorisk er en tung dame på 7-8 ton med ferieoppakning. Ved hammershus droppede vi sejlet, og drev forbi den gamle ruin.

 

File 999

Hammershus set fra søsiden

Vi har jo normalt ikke mulighed for at se Hammershus fra søsiden, så vi nød at drive ligeså langsomt forbi.

I næste udgave af Carstens rejsedagbog besøger Humorisk Allinge havn og by, der byder på spændende oplevelser - blandt andet et besøg i et af øens røgerier.

Kommentarer

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.
Marianne La Cours billede

Jeg må sige, at det er en inspirerende beskrivelse og billederne er meget flotte. Længes efter en tur til Sverige og Bornholm.

Annonce