Rejsedagbog - De sidste dage nydes på Bornholm

Carsten Borg Jensens billede
4.75
Din bedømmelse: Ingen Gennemsnit: 4.8 (4 stemmer)
Danmark
55° 8' 10.086" N, 15° 8' 40.5528" E

Følg med  i 7. del af Carstens beretning om bådens Humorisk og besætningens tur til Bornholm. Humorisk er en Comet11 fra 1978 designet af en franskmand og bygget på Comar værftet i Italien. Carsten og hans kone Annette fandt hende på nettet, og har hentet Humorisk hjem fra Rom i 2001. Humorisk er nu på Bornholm i Svaneke.

1. styrmanden forlader Humorisk

Vi må sige farvel til 1 styrmand og min bedste ven, Henning - rigtig trist! Henning har fra før turens start døjet med rygproblemer, som han har fået piller imod, men her lørdag var han slet ikke oppe, og han døjede nu også med maven. Søndag var det ikke bedre, og vi blev enige om, at Henning måtte en tur på Rønne sygehus. Det var meget slemt med ham, så at blive på båden med de lange stræk ville kunne blive kritisk. Henning blev på sygehuset natten over og tog med fly og tog til Fyn mandag aften. I skrivende stund er vi endnu ikke helt sikre på, hvad han fejler.

Så her fra Skipper skal Henning have et kæmpe tak for det gode selskab på turen over og til nu det har været kanon hyggeligt. Jeg håber, du hurtigt kommer til hægterne igen.

Natursti og snapsesmagning

Søndag over middag tager vi naturstien fra Svaneke til Listed. Det kan varmt anbefales. Det er over klipper igennem skov og over åer. Ikke en vældig lang tur, men meget smuk.

File 2478

Naturstien fra Svanke til Listed kan varmt anbefales

Målet var blandt andet at mødes med 2 hold gode venner som ligger i sommerhus i Listed. Det blev til en rigtig hyggelig eftermiddag, hvor der var prøvesmagning af diverse hjemmelavede bær og frugtsnapse. Jeg er normalt slet ikke til snapse, men dem der blev serveret her, kunne jeg forfalde til hver og en.Listed havn er en lækker naturhavn

Listed havn var noget større, end jeg havde forventet. Ikke så kuperet som de tidligere havne, sådan mere en naturhavn. I øvrigt den første havn med en legeplads til de mindste med diverse gynger og nogle pentaque baner.

Nu havde blæsevejret sat et par dage af vores rejseplaner, men næste gang vi skal til Bornholm, så skal vi nå Listed havn også. Der er ikke det store i selve Listed by, men der er kun få km til Svaneke. Til gengæld er her en storslået natur.

File 2495

Et af Bornholms mange røgerier - her er det Svaneke RøgeriHjemturen venter

Imorgen mandag gør vi klar til turen hjem, vejrudsigten ændrer sig meget ustadigt, og vi kan ikke regne med mere end en dag frem med sikkerhed. Havnen har været lukket hele dagen, trods rigtig godt vejr. Det har undret os noget.

File 2480

Svanke havn er lukket trods ok vejrMen Svaneke er helt sikkert en havn, vi besøger igen Og det var også imponerende at opleve Østersøen vise tænder.

Tidligt op og med kurs mod Rønne

Kl 07.00 næste morgen bliver havneportene åbnet, vi har ikke travlt med at komme afsted, så efter at have tanket, glider vi fra Svaneke kurs Rønne. Vi starter med fulde sejl, men da det frisker op til 10-12 ms, beslutter vi at droppe storsejlet, da det ikke giver meget ekstra på humorisk.

File 2527

Den meget aktive besætning ombord på Humorisk

For genua alene logger vi 6.5-8 knob over grund og har en meget mere behagelig tur ud af det. Da vi når Dueodde, må vi til at krydse, og vinden løjer af, så vi må ty til jerngenuaen.

File 2474

Humorisk for sejl mod Rønne

Vi lander i Rønne sidst på eftermiddagen, og pigerne går på shopping i det nærliggende center. Nu er ringen sluttet, Humirisk har haft Bornholm om styrbord, og vi ligger nu hvor Henning og jeg landede for snart 14 dage siden. Vi griller et godt stykke kød på vores medbragte Weber Q100 (har I pladsen til sådan en tingest, er det en super måde at grille på).

File 2487

Weber Q100 kan varmt anbefales, hvis der er plads ombordHenning er nu på vej mod Fyn. Jeg er sikker på, at jeg så hans fly lette. Han får en god tanke med på turen hjem, og så håber jeg, at lægerne får styr på ham, så vi kan nå nogle gode weekender efter sommerferien. Det bliver ikke en lang aften, vi skal op kl 04.00, så vi har en god lang dag til at komme til Klintholm i.

Vi gør klar til at forlade Bornholm

I næste afsnit er Humorisk besætning tidligt oppe, og Humorisk forlader solskinsøen Bornholm. Kursen sættes mod Klintholm på sydmøn. Glæd dig til den fantastiske beskrivelse og de gode billeder.

Hvis du ikke har læst de 6 første afsnit om Humorisks tur til Bornholm, kan du læse dem her:

1. afsnit Rejsedagbog - med kursen mod Bornholm

2. afsnit Rejsedagbog - ankomst til Bornholm

3. afsnit Rejsedagbog - Hammershus og besøg på røgeri

4. afsnit Rejsedagbog - Gudhjem er Bornholms perle

5. afsnit Rejsedagbog - Humorisks besætning besøger Christiansø

6. afsnit Rejsedagbog - Svanke havn lukkes før uvejr

Annonce