Rejsedagbog - En dag på Østersøen ombord på Humorisk

Carsten Borg Jensens billede
5
Din bedømmelse: Ingen Gennemsnit: 5 (2 stemmer)

Følg med  i 8. del af Carstens beretning om bådens Humorisk og besætningens tur til Bornholm. Humorisk er en Comet11 fra 1978 designet af en franskmand og bygget på Comar værftet i Italien. Carsten og hans kone Annette fandt hende på nettet, og har hentet Humorisk hjem fra Rom i 2001. Humorisk er nu på Bornholm i Rønne havn.

Kursen sættes mod Klintholm

Vi forlader Rønne havn kl. 04.40 og sætter kursen mod Klintholm på Sydmøn. Solen står op over Rønne, en fantastisk morgen er sat i gang, igen er der ikke en vind der røre på sig.Mens Bornholm stille forsvinder af morgendisen og den opgående sol begynder at varme, suser de foregående næsten 14 dage igennem hovedet. Det har været en af de bedste sommerferier, jeg nogensinde har haft. Fyldt med flotte/smukke indtryk fra de havne, vi har besøgt. Livet og stemningen i og omkring havnene samt de ret korte sejlture, der er imellem de enkelte havne. Den bornholmske dialekt...jeg er helt vild med den. Jeg har tidligere nævnt, at det er min drøm at komme til syden og sejle med havnene, klipperne og ikke mindst byerne med de bakkede gader og små passager! Alt det har vi fundet på Bornholm!

Konklusionen kort er, at vi er nødt til og tilbage igen og igen og igen...Men man skal have minimum 3 ugers ferie til rådighed hvis man skal nå at slappe af. Nu har jeg været på Bornholm 3 gange før og følte hermed ikke, at vi skulle styre rundt for at se de mange mange seværdigheder, der er på øen. Vi tog byerne, og det der var ret tæt på, de havne vi har besøgt. Næste gang tager vi og lejer cykler, eller simpelthen tager bussen rundt på øen.Jeg bliver kaldt ud af tankerne, da der fra kahytten lyder "Nu er der frisk kaffe og varme rundstykker og kryddere" det kan kun blive en god tur over Østersøen.

Fast arbejde til to damer ombord

Turen til klintholm blev fast arbejde til de to arbejdsomme friske damer ombord, nemlig Frøken Nanni diesel og Fru Erna (Auto Erna = autopiloten) . De to damer har været på fast arbejde på denne tur må siges, enten ingen vind, eller ren modvind. Er der få ting der får mig til at bruge motor er det modvind eller ingen vind. Humorisk er ikke god til kryds, men kan der komme bare lidt slæk på sejlene, så er hun en dronning Smile

I dag var der højest en krusning på Østersøen, så det var en fantastisk oplevelse (igen).Ankomst til Klintholm

Vi anløber klintholm cirka 19.30 godt gennemstegt af en blændende tur over Østersøen. Vi starter weberen og får en gang god og velfortjent grillmad en fantastisk oplevelse rigere.Følg med i næste afsnit, hvor vejret får Humorisk besætning til at ændrer planer. I stedet for en hyggelig tur til den lækre havn i Karrebæksminde, går turen til Nyborg Lystbådehavn i et langt stræk.

 

Læs de øvrige afsnit

Hvis du ikke har læst de 7 første afsnit om Humorisks tur til Bornholm, kan du læse dem her:

1. afsnit Rejsedagbog - med kursen mod Bornholm

2. afsnit Rejsedagbog - ankomst til Bornholm

3. afsnit Rejsedagbog - Hammershus og besøg på røgeri

4. afsnit Rejsedagbog - Gudhjem er Bornholms perle

5. afsnit Rejsedagbog - Humorisks besætning besøger Christiansø

6. afsnit Rejsedagbog - Svanke havn lukkes før uvejr

7. afsnit Rejsedagbog - De sidste dage på Bornholm nydes

Annonce