Rejsedagbog - Humorisk tager en omgang Bogense by night

Trine Søes billede
5
Din bedømmelse: Ingen Gennemsnit: 5 (2 stemmer)

Følg med  i 10. del af Carstens beretning om bådens Humorisk og besætningens tur til Bornholm. Humorisk er en Comet11 fra 1978 designet af en franskmand og bygget på Comar værftet i Italien. Carsten og hans kone Annette fandt hende på nettet, og har hentet Humorisk hjem fra Rom i 2001. Humorisk befinder sig nu i Bogense Marina, hvor der hygges på livet løs. Ferien er desværre også ved at være slut for denne omgang.

Ren råhygge ombord

Efter en god og lang nats søvn vågner vi op til regn og blæst. Vi putter under dynerne og får kaffe på sengen...ren råhygge i sådan et vejr. Ganske rigtigt blæser det nu op til 17 ms (målt i havnen), så nu er vi glade for, at vi tog tæskene på havet igår. Omkring ved middagstid klarer det lidt op, men eftermiddagen går med at slappe af og lade op til en hyggeaften i gode venners lag. Vi skal til Bogense by night i aften.

File 3031

Det klarede heldigvis op i løbet af eftermiddagen - her er Humorisk i Bogense Marina

Bogense by night

Ved femtiden ankommer vi til den store campingplads, hvor vores venner Karin og Claus ligger fast med deres campingvogn. Der bliver lavet en super grillmenu med alt tilbehør til. Da vi har spist færdig, begiver vi os op i Bogense by, hvor der er Bogense by night. Temaet er "Sømænd og glade piger".

File 3025

Bogense by night - dejlig stemning i Danmarks mindste købsstad

Jeg må sige, at trods det, at Bogense er Danmarks mindste købsstad, så skulle man tro, at hele Fyn var forsamlet her i aften. Der var levende musik overalt og butikkerne og personalet havde klædt sig til temaet. Så alle havde sømandstøj på i alle mulige kreationer - virkelig godt sat sammen Bogense.

Aftenen forløber perfekt, og vejret holder tørt hele aftenen. Flere gange denne aften falder tankerne på Henning og pigerne, det ville have været prikken over i'et, hvis de havde været med her i aften. Jeg tænker; "Vi må tage revange en anden weekend". Endnu en god dag rinder ud, da vi trætte (igen) lander i køjen kl 03.00.

Tak til Karin og Claus for et godt initiativ og rigtig god middag og lige så hyggelig aften.

Hverdagen begynder at trænge sig på

Brum brum brum...ud af søvnboblerne ryger dagens første tanke, "hvad er det, der siger såån?" ooh det er tidligt...klokken er 09.00 føj for den da. En alt for frisk stemme i telefonen, det er Lisbeth, Annettes veninde og arbejdskollega "Hvad laver I? Er I oppe?". Ja ja da, lyver jeg stort, har ikke fået mere øjne, end jeg lige kunne få fumlet telefonen til øret. Vi har da været oppe i flere timer, fortsætter jeg bravt, men tror nu ikke helt, at løgnen bliver købt. Lisbeth tilbyder at komme med friske rundstykker, og det kan man jo ikke sige nej tak til, så Annette vælter ud af fjerene og sætter kaffe over.

Vejret idag er stadig blæsende, men dog med sol over land. Den sidste feriedag i år - på mandag kalder butikken igen, men jeg er frisk til en god tørn igen. Imorgen søndag tager vi sidste hug hjem til Middelfart. Annette har fri mandag også, så det er kun mig, der skal på Arbejde mandag.

I næste afsnit, der også er det sidste, kan du læse om, hvad Carsten har gjort sig af tanker om turen til Bornholm. Humorisk lægger også til kaj i hjemhavnen Middelfart.

Læs de øvrige afsnit

Hvis du ikke har læst de 9 første afsnit om Humorisks tur til Bornholm, kan du læse dem her:

1. afsnit Rejsedagbog - med kursen mod Bornholm

2. afsnit Rejsedagbog - ankomst til Bornholm

3. afsnit Rejsedagbog - Hammershus og besøg på røgeri

4. afsnit Rejsedagbog - Gudhjem er Bornholms perle

5. afsnit Rejsedagbog - Humorisks besætning besøger Christiansø

6. afsnit Rejsedagbog - Svanke havn lukkes før uvejr

7. afsnit Rejsedagbog - De sidste dage på Bornholm nydes

8. afsnit Rejsedagbog - En dag på Østersøen med Humorisk

9. afsnit Rejsedagbog - Det blæser op til tørre tæsk

Annonce