Skælskør Havn - en skøn oplevelse

Trine Søes billede
5
Din bedømmelse: Ingen Gennemsnit: 5 (1 stemme)

Skælskør Havn er måske ikke den mest oplagte havn at besøge, og mange sejlere vælger andre havne i nærheden - såsom Agersø Havn og Korsør Lystbådehavn. Måske fordi indsejlingen til Skælskør Fjord kan være vanskelig at se fra Storebælt. Men lad være med at snyde dig selv for en flot og meget naturrig oplevelse.

Jeg var forbi Skælskør Havn i sommers, hvor jeg havde mine forældre med som gaster. En dejlig oplevelse, der bestemt tåler en gentagelse ved lejlighed. Desværre var der ikke så meget vind, så vi gik for motor ind fra Korsør til Skælskør. Heldigvis gav det os rig mulighed for at nyde turen og indsejlingen gennem fjorden.

File 5041

Indsejlingen til Skælskør Fjord er vanskelig at se fra Storebælt - man skal ret tæt på for at se den tydeligt

Velafmærket Fjord

Lige ved indsejlingen er der store hvide sandbanker, der er yndet sted for badende og turister. Dem der bader befinder sig få meget fra sejlrenden i soppehøjde, og man kan ikke lade være med at tænke, om her mon er dybt nok.  Men man kan tydeligt se skellet med den hvide sandbund og sejlrenden. Heldigvis er der ikke fare på færde, hvis man blot holder sig til den dybe sejlrende.

File 5040

Billedet er taget fra sejlrenden - de badende er nogle gange få meter fra renden

Hele fjorden er velafmærket og det er blot at følge de grønne og røde stager nøje gennem fjorden. Skælskør Fjord snor sig gennem landskabet, og man kan simpelthen ikke lade være med at nyde udsigten og de rige fugleliv.

File 5042

Fjorden snor sig gennem landskabet

Cirka halvvejs møder man en gammel lodsbro, der hedder Vasebro. Da vi sejlede forbi, havde de lokale travlt med at lystfiske, men her lå også enkelte joller og sejlbåde. Det er muligt at lægge til, men man er stadig langt fra Skælskør, og her er ingen faciliteter, så vi valgte at forsætte.

File 5043

Vasebro i Skæskør Fjord

Havnen er byens centrum

Når man når til Skælskør havn, kan man nærmest ligge til i forlængelse af byens gågade. Med andre ord så ligger man til i byens centrum. Man har dejlig udsigt til Skælskørs mange frugtmarker og byens varetegn - Harboe bryggeriet. Skælskør byder på mange flotte og velbevarede bygninger. Man kan se tårnet af byens røde kirke fra havnen. Kirkens ældste dele er fra år 1220. Kirken rummer et kapel for øerne Agersø og Omø. I middelalderen måtte øbeboerne tage til Skælskør, når de skulle i kirke. Senere hen fik øerne deres egen kirke.

File 5227

Byens røde kirke se i baggrunden

Mange frie pladser

Det var nemt at få plads i havnen, vi valgte at placerer os i inderhavnen, der er i gåafstand til byens gågade. Vi mødte også havnens to havnefogeder, der var yderst behjælpelig med alt fra strøm, cykelleje og seværdigheder i området. De fortalte også, at det altid er nemt at få en plads i havnen. Derudover var det klart en positiv oplevelse og dejligt at blive modtaget med et smil på læben.

File 5223

Skøn havn lige i centrum

Havnens faciliteter var fine og toiletter og baderum var rene. Adgang til bad/toilet kræver en kode, man får udleveret, når man betaler havneafgiften. Havneafgiften betales i en opstillet automat lige ved havnekontoret.

File 5226

Vi valgte at ligge os i Skælskørs inderhavn - det var nemt at få en plads selvom vi ankom om eftermiddagen

Besøg byens små butikker

Skælskør har en masse småbutikker, og havnen har i sommerperioden små træskure på havnens område, hvor der blandt andet sælges kunst og håndværk. Udstillingerne i træskurene skifter igennem sommeren - cirka hver 3. uge fortalte en af udstillerne os, da vi besøgte hendes stand, hvor hun solgte malerier.

File 5228

Havnens små træskure hvor der sælges fra

Det kan også anbefales at besøge den lille fiskebutik på havnen. Fiskebutikken har i sommermånderne en lille udendørs terrasse, hvor man kan nyde udsigten udover fjorden og mad fra butikken. Desværre opdagede vi denne terasse lidt for sent, men nu er rådet givet videre til andre sejlere.

File 5014

Den lille fiskebutik skal man ikke snyde sig selv for

Derudover er der caféer og en del butikker i den charmende gågade. Er man ikke til shopping, kan man også bare gå en tur rundt i byen og havneområdet - her er meget hyggeligt.

Skælskør - en skøn perle

Hvis du allerede nu er igang med at planlægge næste sommers togt, så kan vi varmt anbefale at besøge Skælskør. Nyd den 7 kilometer lange indsejling til byens centrum. Havnen er stille og rolig, og det er plus, at det er nemt at få en plads. Havnens personale er venligt og behjælpelig med dine spørgsmål. De gamle bygninger er med til at skabe en helt special stemning. Kort sagt Skælskør er en overset perle, der fortjener at blive besøgt.

Kommentarer

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.
Allan Lavridsens billede

Dejligt sted, men der er vist noget galt med betalingsautomaterne

Annonce