Spil fra Sélden vinder årets innovative produkt pris

Trine Søes billede
0
Din bedømmelse: Ingen

Bådbranchens udstyrsmesse METS er gået i gang i Amsterdam. Over 1300 forskellige virksomheder udstiller deres produkter, og det er her næste års produktnyheder præsenteres for forhandlerne.

Årets DAME pris kåret

Hvert år kåres årets design innovative nyhed kaldet DAME awards, og i år var det 20. gang prisen blev uddelt. Prisen går i år til svenske Sélden for et spil, der kan køre begge veje uden at skøde skal ud af selftaileren. Juryens begrundelse for at give DAME prisen til Sélden var, at spilet have den største indvirkning på den maritime verden, og at mange sejlbåde i fremtiden vil blive udstyret med spilet, der kan køre begge veje.

File 2016

Spilet fra Sélden, der har vundet DAME prisen i Amsterdam

Spilet er manuelt og selftaileren har to fremadrettede gear. Netop at spilet er manuelt gør, at det ikke fylder meget under dæk, såsom et elektrisk spil vil gøre, og så er det ifølge producenten nemt at montere.

To gear på spilet

Gearet fungerer således, at hurtig-gearet aktiveres ved at dreje med uret, og det mere langsomme gear aktiveres ved at dreje spilhåndtaget mod uret. Gearerne er ikke det revolutionerende ved spillet fra Sélden, men det geniale er den lille knap, der findes på toppen af spilhåndtaget. Trykker man på den lille knap, slækkes skødet uden at det tages ud af selftaileren. Spilhåndtaget roterer nu med uret og spillet kører baglæns, imens skødet bliver i selftaileren.

Større sikkerhed ombord

For sejleren betyder det større sikkerhed, fordi man kun skal bruge en hånd til at trimme skødet, mens den anden hånd kan styre båden. Ingen hænder kommer i nærheden af spilet, når du løsner skødet - så man behøver ikke være nervøs for at få én over fingrene af skødet.

Spilet forventes i handel fra foråret 2011.

Annonce