Vandtæt kamera med GPS til dine maritime oplevelser

Trine Søes billede
3.333335
Din bedømmelse: Ingen Gennemsnit: 3.3 (6 stemmer)

Et kamera, hvor du ikke behøver at være nervøs for de maritime omgivelser - det lyder da som en fornuftig idé. Men det er, hvad kameraet Pentax Optio WG-1 GPS giver dig.

Indbygget GPS

Kameraet har indbygget GPS, og det skal ikke bruges til at navigere med. Billedets position lagres sammen med billedefilen. Nu er der ingen tvivl om et billede er taget i Egå Marina eller Marselisborg havn. Det er supernemt at holde styr på ens feriebilleder. Det er også muligt at søge på bestemte områder, hvis man eksempelvis kun ønsker at se billeder fra Samsø.

Kameraet er naturligvis også tætnet mod støv og sand og kan klare ti minusgrader. Ryger kameraet i vandet, kan man fotografere på ned til ti meters dybde. Der er 14,0 mio. pixels at gøre godt med, og objektivet har 5x zoom, som svarer til 28-140 mm. Video optages i HD med 720 x 1280 pixels.

File 2809

Lækker skærm bag på kameraet

Kameraet kan bruges ombord

Pentax Optio WG-1 GPS har en unik funktion. Rundt omkring linsen er det små LED-lys for makrofotografering. Dette bevirker, at du kan tage gode billeder - selv i trange og mørke rom ombord. Du kan fotografere objekter 1 cm fra linsen. Det gør kameraet brugbart, når der eksempelvis skal ordnes ledninger eller motor i båden. Kameraet kan være dit ekstra øje, der kan se om de hjørner, hvor du ikke selv kan se.

File 2812

Kameraet er smalt og har LED lys foran linsen, så du kan fotografere ned til 1 cm fra objektet

Robust lille sag

Pentax Optio WG-1 GPS er vandtæt ned til 10 meter, og kameraet tåler et fald fra 1,5 meter. Kameraet tåler også stød/tryk på optil 100 kg. Kameraet er naturligvis også tætnet mod støv og sand og kan klare ti minusgrader. Kameraet fås i to forskellige modeller - med og uden GPS.

De vejledende priser er 2.399 kroner for Optio WG-1 og 2.999 kroner for Optio WG-1-GPS. Kameraerne kommer i handlen fra marts 2011.

Kommentarer

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.
HOs billede

Hej

er det den samme? og mon man kan risikere at købe hos dem.
Efter at have set hvordan de mishandler den på Youtube er jeg meget fristet.

http://www.pixmania.com/dk/dk/10320668/art/pentax/optio-wg-1-gps-orange.html?key=0&srcid=10531&partenaire=google_ppc_dk&mctag=gg_goog_1432&nopopup=1&CodePromo=oui

HOs billede

Nå nu har jeg støvet google rundt - og fundet ud af jeg ikke tør købe igennem det Franske firma Pixmania.
mvh
HO

Sea Ladys billede

Gør lige opmærksom på, at Pixmania ejes af El-Giganten.
Så hvis man ikke vil handle ved Pixmania, skal man nok heller ikke handle ved El-Giganten
v.h.
HHH

HOs billede

Nu er det ikke fordi jeg ikke vil handle med Pixmania, men Pixmania har "lang vej" til min adresse.
Jeg vil så vidt det er mulig undgå at handle i El-Giganten - det er det værste fuske firma jeg har oplevet.

bendsens billede

@ HO:

Vi har en enkelt gang købt noget hos Pixmania. Bestilt tirsdag, leveret onsdag, rette vare, forsvarligt emballeret og aldeles i orden.

Vi er - efterfølgende - blevet klar over, at de har et lidt gustent ry. Men vi fik præcis, hvad vi bestilte uden problemer.

Der er ingen garanti for, at du vil være lige så heldig, men de skrækhistorier, du kan læse om dem, er en mikroskopisk brøkdel af alle handlerne. Forvent ikke service som i en velrenommeret lokal fotoforretning, men hvis du får varen og den virker de 2 år, reklamationsretten varer, er det vel også ligemeget?

HOs billede

Nå men så blev den bestilt i dag, så må vi se hvornår og om den kommer :-) 
Jeg valgte den uden GPS

http://www.pixmania.com/dk/dk/10106798/art/pentax/optio-wg-1-sort-etui-4-gb.html

Jacob Laugesens billede

Vi købte fjernsyn igennem dem for flere år siden og det var der ikke noget problem med.

Vi kikkede på de vandtætte kompakt kameraer sidste år men valgte dem fra på grund af de dårlige linser. De er dårlige i forhold til kameraer hvor linsen kan køre ud af kameraet der ofte er størrere og derved fanger mere lys og af den grund tager bedre billeder i situationer med begrænset lys uden at bruge blitz. Jeg er ikke meget for billeder med blitz da det nemt fjerner hyggen og stemningen fra billederne.

Valget faldt på Canon IXUS 220HS med et vandtæt etui til så vi kan tage billeder mens vi sejler og faktisk også mens vi snorkler. Det koster alt i alt det samme som dem der var vandtætte men tager bedre billeder og er størrere når det skal være vandtæt men mindre end de fleste vandtætte når det ikke er nødvendigt

Her er et par billeder af taget af kameraet. Billeder.

Bemærk de sidste to. De er begge taget uden blits og i det samme mørke. Det der ligner dagslys er bare en funktion der samler mere lys uden at bruge blits. Det er dog bedst med stativ som jeg ikke havde her.

Med hensyn til GPS tag på billederne bruge jeg Googles Picasa program til at håndtere mine billeder og deri er det nemt at gps tagge billederne.

Men lad os høre hvad du syntes om kameraet og jeg glæder mig til billeder taget i regn og bølgesprøjt. For det er nu et dansk vejr der er flot på sin egen måde.

HOs billede

Hej Jacob
Jeg har to kameraer og en video i forvejen, valget på dette nye kamera er udelukkende for at tage nærbilleder, (som den skulle være fantastisk til) det er umuligt med det jeg har nu og det er ofte noget jeg har brug for.
Jeg tager ofte foto af ledningssamlinger og foto af små ting til firmaets hjemmeside.
Derudover kunne det være fint hvis jeg kunne tage foto af bunden og skruen uden at skulle helt ned i det kolde - mørke uhyggelige vand Smile
Men allermest ville det fedt med et stump video når der kommer en rigtig skyller hen over båden Smile
Og til allersidst - er det vist en "må have ting"

Jacob Laugesens billede

Det er også en fed ting at kunne gå rigtig tæt på. Mit kan gå ind til 3cm men så skal der være godt med lys. Der er Pentaxen rigtig god med diode lyset.

Jeg har også en vane med at tage billeder af ting før jeg skiller det ad så jeg er sikker på at samle det rigtigt.

Jeg prøvede faktisk at tage billeder af skruen i efteråret men vandet var for uklart til at jeg kunne se noget. Men det blev et ret spændende billede. 

File 6928

Men ja der er jo ting vi ikke kan undvære...

HOs billede

Modtog kamera med tilbehør i dag - alt i orden. Men med en manual på 337 sider, går det nok en måned eller to inden jeg kan aflægge fuld rapport Wink

Annonce