Brejning Lystbådehavn

Allan Larsens billede
0
Din bedømmelse: Ingen

Beskrivelse:

Placering:

Brejning Lystbådehavn
Brejning Strand 104, Brejning
7080 Børkop
Danmark
55° 40' 28.5564" N, 9° 41' 27.3804" E

Kommentarer

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.
Bent Hansens billede

En hyggelig lille havn, var inde i den for et par år siden, og i guder for en flok snopper, de kunne ikke li små hurtige både.
Mvh.Bent.

Allan Larsens billede

Hej Bent

Først vil jeg sige, at jeg er ked af at høre at du føler at det er en flok snobber der er i Brejning Lystbådehavn.
Jeg er helt ny sejler (motorbåd), fik min første båd i august sidste år og er derfor helt og aldeles uerfaren. Men trods det, er jeg blevet taget rigtig godt imod nede i havnen og alle har været og er stadig meget hjælpsomme på alle måder.

Nu ved jeg ikke helt præcis, hvad det er du tænker på, når du siger at de ikke kan lide små hurtige både. Jeg ligger lige over for slæbepladsen og kan se alt hvad der foregår derover og det jeg oplever, er at man hjælper hinanden.
Forleden var der en fra en af ”de små hurtige både”, over ved slæbestedet, der tabte noget i vandet og en af ”snobberne” fandt sin dykkermask, snorke og fødder frem og sprang i og fandt det tabte.

Der er selvfølgelige nogle både der sejler meget hurtigt inde i havnen og det gælder både speed, motor og sejlbåde og de er efter min mening også kanon irriterende og dem har jeg heller ikke så meget til overs for. Det er ofte dem der har et stort behov for at blive set og hørt og udelukkende tænker på sig selv.
Det kan ikke være rigtigt, at de ikke kan respektere de skrevne og uskrevne regler, som gælder i en havn, altså at man overholder max. fartgrænsen og viser et almindeligt hensyn, så hr. og fru Danmark kan sidde og nyde sin kaffe eller hvad det måtte være, uden at det halve af det, lander i skødet.
Andre har også nogle meget voldsomme motorer, som larmer helt afsindigt meget, hvilket også er okay, men man behøver jo ikke at ligge i længere tid end nødvendigt og varme motoren op og oven i købet, har nogle også den opfattelse, at det skal foregå med høje omdrejninger.
Ungerne der sejler rundt i deres gummibåd, skulle da også gerne kunne færdes godt og trygt i havnen, uden risiko for at blive sejlet ned.
Og heldigvis, heldigvis er det ganske få der ikke viser det hensyn, men dem der ikke gør det, har jeg som sagt, heller ikke så meget til overs for.
Når man så er kommet ud af havnen, kan folk jo så gøre det de har lyst til, indenfor gældende søfartsregler.

Angående folk i havnen, så er der jo altid nogen der er mere imødekommende end andre, sådan er det vel i hver en havn, men at generalisere og kalde alle for ”snobber” syntes jeg ikke er helt fair.

Jeg oplever at klubben er meget åben og gæstfri, alle klubbens faciliteter kan kvit og frit benyttes af alle medlemmer og gæstesejlere. Det gælder alt fra bade og køkken faciliteter til opholdsstue, terrasse, grill m.m. samt fri internet.

Kommer du forbi igen engang og jeg er nede i båden (se min båd på min profil), så er du velkommen ombord til en øl/vand og jeg tager dig gerne med rundt på havnen og viser dig at snobberne ikke er så snobbede endda. Men selvfølgelig findes de også i vores havn, den type, men det er nu de færreste.

Mange sejlerhilsner fra Allan

Bent Hansens billede

Hej Allan. tak for invitationen.
Det jeg mente med snopper var, at vi var inde i havnen, og kom meget stille og roligt ind, ingen bølgeskvulp eller noget der kunne genere nogen, og så bliver man overbegloet og nedstirret bare fordi man kommer i en lille 16-17 fods båd, vi kunne rigtig mærke at vi ikke var velkommen i så lille en båd, så vi skyndte os at sejle igen, men det kan selvfølgelig have ændret sig, det må man da i hvert fald håbe. Har været på havnen et par gange siden men i bil, og da var der ingenting.
Mvh.Bent.

oems billede

Det er i øvrigt Gloria Hebron, der ligger i forgrunden. Hun hører altså hjemme i Vejle Havn, men må være på gæstevisit i Brejning på tidspunktet. Gloria Hebron er ejet af Peter Præst (aka Peter Højlund), som gik af som præst sidste år, tror jeg. Præst i Gauerslund, hvor han i sandhed kunne skille vandene for nu at blive i terminologien.

https://sites.google.com/site/gloriahebron/

Man kan google og youtube på gloria hebron, evt. sammen med Peter Højlund, så dukker der nok materiale frem.

Erik Hingebjerg Hansens billede

Det var en tur Bent og jeg var på i Vejle fjord, og jeg havde samme følelse som Bent, hvag f..... vil en lille fattig-røvs jolle i vores havn, og vi kom stille ind, larmede ikke (det gør en 4-takt ikke), så faktisk blev vi enige om, at det var sidste gang. De burde nok lige en tur på vestkysten, og pilles lidt ned Wink

oems billede

Morsomt, måske også lidt trist at læse. Brejning er en lille provinshavn i en lille soveby/flække, der er hjemsted for folk, der arbejder i trekantområdet m.flere. Der er lokalt miljø og havnen ligger meget naturskønt med de gamle bygninger fra forsorgscentret som baggrund. Området blev for nogle år siden mondæniseret, den lille lokalt byggede havn var der en lang strid om mellem de tidligere lokale og 'de rige', repræsenteret ved bygherren. Det blev løst, mig bekendt til de flestes tilfredshed og havnen er en perle at ligge i hvis man vil have en sikker havn, der ligger i et flot naturskønt område. Klubmiljøet er mig bekendt godt. Faciliteterne i klubhuset fejler ikke noget, bad og el er inkluderet i taksten og man kan bruge køkken/grill faciliteter ved klubhuset.

Jeg lå der vinteren over fordi Vejle lystbådehavn er under renovering, - det var mildt sagt skønt at komme til det naturskønne og fredelige Brejning når man lige havde besøgt en mudderbefængt og rodet byggeplads på havnen i Vejle.

Til gengæld har jeg oplevet høj grad af 'ejerfornemmelser' af de enkelte pladser i Brejning, - man ligger ikke på en plads i en offentlig lystbådehavn, man ligger på en privat mands bådplads. F.eks. havde havnefogeden lige henvist mig til en ny plads her i foråret og jeg havde flyttet min båd dertil. Dagen efter blev jeg ringet op og bedt om at flytte igen fordi ejeren af pladsen var blevet meget vred over at havnefogeden havde tildelt mig pladsen. Så flyttede jeg tilbage til byggepladsen i Vejle, hvor en ny bro i den nye havn lige var blevet færdig. Sådan er der så meget.

Lars Helboes billede

Hej.

De gange vi har været i Brejning er vi nu blevet behandlet rigtig fint.
Dejlig havn og dejligt miljø. Vi kommer der igen.

Mht. Vejle, så er det meget spændende det der sker der fremover.
Lystbådehavnen er lidt rodet at sejle ind i, da der graves og afmærkningerne flyttes hele tiden.
Vi kommer helt sikkert til Vejle igen når det spændende havneprojekt er færdigt.

Lars

Annonce