Havørne

Annonyms billede
5
Din bedømmelse: Ingen Gennemsnit: 5 (1 stemme)

Beskrivelse:

Hvis man kan lide "pipfugle" så er der rig mulighed for at opleve de flotteste af dem i den østsvenske skærgård - disse er taget i området Nykøping-->Fyrudden

Placering:

Sverige
58° 22' 52.3164" N, 16° 49' 49.3248" E

Kommentarer

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.
Allan Lavridsens billede

Det er bare cool.. Det ville være fedt hvis du markerede dine billeder med placering, så man kunne finde de flotte dyr selv en dag Smile det er bare at redigere og markere på kortet.

JNs billede

Hej Allan,

og således lærer man hele tiden Shock)

Jeg har lidt svært ved at vænne mig til dette site men nu har du jo lært mig endnu et fif Shock))

I teksten til billedet er dog angivet området: Nyköping-->Fyrudden - men jeg kan godt se at en markering på et kort er hurtigere og nemmere for alle.

Og de flotte dyr er svære at undgå deroppe - der er er rigeligt at se på og opleve !

venlig hilsen

JN

Allan Lavridsens billede

Hej JN

Tanken var at kortet til sidst ville indeholde så mange markeringer, at man ville kunne danne sig et billede af et område inden man kom. Det ville være et fantastisk planlægningværktøj.

Mvh Allan

Yachtskipper Martins billede

Ja det er et betagende syn at se en havørn, eller som den kaldes den flyvende dør, på grund af størrelsen.

Dem vil vi gerne have flere af.

Hvis du sejler der, så vær opmærksom på at der præcis på den strækning J.N. nævner er et større antal fredningsområder. Bliver man taget indenfor området i fredningstiden, kan man godt forberede sig på at blive sigtet, stille i retten samt at man efterfølgende får behov for det store kreditkort.

Vidste du forresten at der er i dag er ca. 500 havørne par som yngler langs Østersøkysten men at bara ca. halvdelen får unger på vingerne,
årsagerne til dette kan du sikkert regne ud selv.......så tænk på det når du behandler båden med fantasiske kosmetiske midler.

Se mere om nogle af fredningsområderne her: http://www5.e.lst.se/skyddskartor/fagelskydd.html ,
men de ses jo også på søkortet.

Godt nytår
Martin

JNs billede

Ja - fredningsområder SKAL respekteres - der er en grund til dem.

Hvad man må i de forskellige fredningsområder er forskelligt - nogle steder må man sejle igennem uden at tage ophold, nogle steder er helt forbudte, andre steder er der afstandsbetingelser og nogle steder er der landgangsforbud - men det fremgår som Martin rigtigt nok skriver af søkortene.
Områderne er samtidigt periodebegrænset - d.v.s. at i nogle perioder må du gerne være der, mens man i andre perioder er underlagt begrænsninger - alt sammensat efter hvilke typer fugle/dyr og yngletider der er snak om.

Men heldigvis er det dog de færreste steder hvor totale forbud gælder - og derudover opleves de mange prægtige fugle/dyr næsten overalt opad langs skærgårdskysten - så det er bare med at komme i sving Shock)

Og selv om havørnen er "toppen af kransekagen" så ser man mange spændende arter - ravnen som også er en pænt stor og fantastisk flot pipfugl, fiskeørne som på lang afstand kendes på deres særlige skrig, spætter i alskens udgaver samt masser af småfugle.

God fornøjelse !

Hilsener

JN

Annonce