Næsten vinterklar

oems billede
4
Din bedømmelse: Ingen Gennemsnit: 4 (2 stemmer)

Beskrivelse:

Mangler lidt motor endnu. Føles godt at komme op og på land, trods alt.

Billede fra den nye lystbådehavn i Vejle.

Mondæne lejligheder i baggrunden. Havnen er blevet til et boligkvarter i stedet for en lystbådehavn. En løsning, som formentlig har finansieret en del af lystbådehavnen, men som egentlig ikke er optimal for hverken indflytterne i lejlighederne eller sejlerne. I hvert fald ikke for sejlerne, bortset fra renoveringen af havnen.

Vinterplads, hvor bådene står tæt, tæt pakket ligger lige klos op ad lejlighederne. Der bliver støj fra riggen i blæst og til foråret bliver der støj fra slibe- og poleremaskiner, biler osv. Ikke vinterplads til nær alle både, - de må hjem eller blive i vandet. Man kan ikke længere selv styre hvornår man vil/kan komme i vandet eller op. Dato og tid fastsættes af havnen. Adgangsvej til lystbådehavn er lagt så man skal køre et pænt stykke mellem to lejlighedsblokke for at komme til sin båd. Man kan køre ud på broen, læsse af, men skal så tilbage, parkere, og så gå ud til båden igen. Elendige adgangsforhold, mildt sagt.

Det nye Søsportens hus anes lige mellem selve den nye havn og lejlighederne.

Dejligt at søsportens hus skiller lystbådehavn fra boligkvarter. Også trods alt dejligt med en vinterplads uden mudder og sump, man slæber ikke snavs med op i båden. Og man kan rent faktisk finde en split eller møtrik man taber i stenene. Og dejligt med en havn, der er beskyttet for blæst, is m.v., som a-havn.

Når man først er ude på sin båd i havnen er man trods alt i fred for civilisationen Smile Og det er vel det der er meningen med en sejlbåd.

Men det er nye tider for lystbådene og havnemiljøerne.

Placering:

Danmark
55° 42' 27.8424" N, 9° 33' 12.3264" E

Annonce