Trine Søes billede

Øresund

Gruppen for alle os der sejler i Øresund.

Øresund er et stræde beliggende mellem Sjælland og Skåne. Tidligere var Øresund et helt dansk farvand, men danner nu rigsgrænse mellem Danmark og Sverige. Middeldybden angives til ca. 11 meter, men området består af både lavvandede bugter og områder med dybder op til omkring 40 meter på det smalle stykke mellem Helsingør og Helsingborg. Sundet er 118 km langt og 4 til 28 km bredt. Det afgrænses i nord mod Kattegat af en linje fra Gilbjerg Hoved (lidt vest for Gilleleje) til Kullen. Det afgrænses i syd mod Østersøen af en linje Stevns fyr-Falsterbo.

Havne fester i Öresund. Musik på bryggen og annet sjov. Ge tips!

I Limhamn spelar de musik och sjunger allsång vid retaurang Kajutan http://www.restaurangkajutan.se/ se dag, (Onsdag?) var vecka.

Københavns havn udvider

Nå, det kunne da få gang i safterne hos læserne på Bådmagasinet ;-) http://www.baadmagasinet.dk/nyheder/artikler/kort-nyt/1365-kobenhavns-havn-udvider-husk-at-opdatere-sokortet/page/allekommentarer

Aftenmatches på Øresund

Er der nogen der ved om der stadig arrangeres torsdagsmatcher ud for Skovshoved? Bedste hilsener Peter

Gode havne i området

Er der nogen, der kan anbefale nogle gode havne i Øresundsområdet? Vi har Svanemøllehavnen som udgangspunkt. Havnene må gerne ligge på begge sider af Øresund. Hvilke havne kan I anbefale?

Annonce