skib til helårsbolig

AnneFs billede
0
Din bedømmelse: Ingen

Hej sømænd
Jeg vil høre, om I her i gruppen måske kan hjælpe med at finde den rigtige båd at bo på.

Jeg har længe haft en drøm om at bo på vandet og var i første omgang på udgik efter en decideret husbåd, men efter jeg har set nogen og talt med havne og kommuner er valget istedet faldet på en regulær båd der kan sejle og som er isoleret, så jeg kan bo der hele året.

Hvis jeg bare skulle have en båd vil jeg jo gerne have en sejlbåd, men med mit kendskab (som er lille) er det mit indtryk at jeg for at få ordentlig plads (fladt dæk, ståhøjde og ikke al for meget kanten rundt) skal gå efter en motorbåd, trawler, flodbådsagtig skib. Hvad er jeres erfaringer - hvad bor I på og hvorfor fungerer det godt for jer?

Jeg er ok handy, men synes projektet med at sætte sommerbåd istand til helårsbåd lyder lidt uoverskueligt. Jeg vil have brug for at fuldisolere og da næsten alle både er træfarvet indvendigt har jeg brug for også at slibe og male alt træværk. Kender I nogen som vil kunne lave dette? Jeg bor gerne primitivt og går på kompromi med seljegenskaber mv for at få noget der rammer mit budget. Men gode råd og tanker omkring renovering modtages med kyshånd - jeg har omkring 250.000-3000.000 totalt

Jeg har kigget på et par både, som er det jeg vil kalde store badeænder - fx denne: http://www.boatshop24.com/dk/veha-hollandia-1000-ak/motorbaad/1036333?op...
men her er altså arbejdet med at gøre den helårsvenlig. Umiddelbart ser størrelsen dog god ud. Hvad tænker I?

Har I nogle andre bud og input hører jeg dem gerne.

Håber at høre fra jer her i gruppen.

VH Anne

Kommentarer

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.
Mads Bahrts billede

Du skal helt klart prøve at se nogle af videoerne på Mads Dahlke's youtube kanal Sail Life (https://www.youtube.com/user/madsdahlke) han har for et par år siden sat en sejlbåd i stand og bor nu i den fuldtids i Skive og er i gang med at istandsætte en større båd som han senere vil flytte over i. Der er masser af inspiration til hvordan man får konverteret en billig ældre båd til at kunne bebos året rundt i Danmark eller længere nordpå.

Annonce