Tørdragt

Anna Larsens billede
5
Din bedømmelse: Ingen Gennemsnit: 5 (1 stemme)

Jeg er primært jollesejler og i den forbindelse har jeg arvet en tørdragt fra en af mine venner, der ikke skal bruge den mere. Jeg vil rigtig gerne bruge tørdragten, især nu hvor det bliver koldt at sejle. Desværre er to af manchetterne ikke i så heldig stand (revnet og utæt).

Kan jeg selv skifte manchetterne? Det drejer sig om halsmanchetten og en håndledsmanchet.

Hvor kan jeg købe nye manchetter?

Kommentarer

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.
Skipper Benjamin Götkes billede

Jeg ved det er muligt at gøre selv, men det kræver en del snilde. Det er noget meget besværligt lim, som skal tørre på et område der kan give sig. Jeg ville hører en professionel hvad han skal have for det.

Annemettes billede

Jeg har prøvet at lime nye manchetter på min tørdragt, og jeg må sige, at det ikke er sådan lige til. Det kræver en del tålmodighed og snilde. De manchetter jeg købte skulle klippes til, og jeg fik klippet halskraven for stor, så dragten ikke var tæt. Limen er nu heller ikke det nemmeste at arbejde med, men man bliver bedre med tiden.

Prøv at gøre materialebrug og tid op i forhold til, hvad en professionel skal have for det. Måske er det i sidste ende billigere og bedre?

Michael C.s billede

Min erfaring med tørdragtsmanchetter som flerårig sportsdykker, bl.a. med tørdragt er at jeg på det kraftigste må fraråde ALDRIG TILPAS EN MANCHETT MED EN SAKS - det kan næsten kun gå galt. Forklaringen er at det næsten ikke er til at klippe med en saks uden at lave et lille "hak", dette hak er nu i potientielt fare for at revne når man skal udvide denne for enten at stikke hovedet eller hånden igennem. Brug istedet et fladt underlag, i form af enten en 5L plastspand, til halskraven og evt. en plast flaske uden riller, til håndmanchetterne - tilpas ved forsigtigt og i en bevægelse, at skære med en skalpel. På halsmanchetten er der i forvejen støbt rillemarkering så du har noget at skære efter, da den jo også er klart den sværeste at tilpasse.
Det det handler om, aldrig at have for travlt med det...
God fornøjelse Shock)

Annonce