Afmontering af søventiler eller afblændning

peter møllers billede
0
Din bedømmelse: Ingen

Jeg har en spækhugger dinette med marinetoilet. Det skal afmonteres og søventilerne skal enten af eller proppes. Er der nogle gode råd eller erfaringer som I vil dele med mig ?. Hvis det kan lades sig gøre vil jeg helst montere en prop i søventilen ?

Kommentarer

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.
Jens Kochs billede

Hej Peter

Hvis du for altid ikke vil bruge denne ventil mere, så bør du skrue skroggennemføringen af, og lukke hullet med polyester / glasfiber, og så give stedet epoxy bundbehandling, og så selvfølgelig bundmaling.

Du kan se fremgangdsmåden for dette i Hempels og andre lignende fabrikaters vejledninger i reparation af skrogskader.

Det er ikke svært, og det er den mest sikre metode for at undgå problemer senere hen.

peter møllers billede

Hej Jens,
Tak - hvis man ikke er god til glasfiberarbejde - kan man så lukke hullet med fittings, rør + prop ?

Jens Kochs billede

Hej igen Peter

Det er langt den bedste løsning med polyester / glasfiber, og det er let nok, det vil du også kunne. Det eneste krav er at hullet er rent og fuldstændigt tørt og at det er groftslebet og let konisk udad (brug en kraftig fil - rasp, en af dem der er lidt runde på den ene side), således at det nye glasfiber hæfter godt til det gamle. Der findes udmærket polyester spartelmasse med glasfiber i, som du også kan bruge. Spartel af flere gange.

Og så gør det jo ikke så meget hvor pænt og glat det er udvendigt, det er let at slibe i bagefter med sandpapir på en klods. Inden den sidste behandling med epoxy.

Du taper blot et stykke bølgepap med "husholdningsfilm" klæbet på indvendigt i båden. Husholdningsfilm kan polyester ikke "klæbe" på, så det tager man blot af bagefter, og efterbehandler den indvendige side med lidt almindeligt polyester spartelmasse.

En let og sikker proces.

Ulfs billede

Hej Peter,

TruDesign laver skroggennemføringer, ventiler mv. i kompositmateriale. Jeg har ikke set en prop i plast/komposit, men det kan vel findes. Fordelen med komposit er at du ikke risikerer (galvanisk) tæring i noget der er gemt godt af vejen og glemt, indtil den dag vandet vælter ind.
http://www.shipshop.dk har en hel del modeller.

Løsningen med glasfiber er nok billigere og ikke særlig svær. Jeg ville nu nok slibe et noget større område skråt ned i hullet og bruge glasfibermåtter i stigende størrelser, så man er sikker på at det hæfter ordentligt. Der er flere gode vejledninger på nettet.

MVH
Ulf

Annonce