Aptering af 60 fods båd - selvbygger

Annonyms billede
0
Din bedømmelse: Ingen

Hej,

Jeg har fået en ide om at købe en båd på ca. 65 fods aluminiumsskrog. Den er på nettet pt. Den skal vi bo i og sejle jorden rundt. Der er rig men alt aptering er fjernet. Fedt, så kan man jo få indretningen som man vil Smile

Er ret snild på fingrene, men har dog ikke erfaring med både. Når jeg har bygget huse, er der en ca. pris per kvm alt efter hvor lækkert det skal være. Er der sådan en målestok for både?

Jeg har ledt efter båd selvbygger foreninger eller inspirationssider, men har ikke rigtigt held med det. Nogle her der har et par forslag?

Jeg har timerne og til dels pengene til at bygge en ny aptering op, men ville du løbe skrigende bort?

Hører gerne råd, erfaringer og advarsler Smile

Venligste hilsner
Lars

Kommentarer

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.
oems billede

Du kan jo se de foreløbigt 40 videosekvenser som hende her har lavet om sit køb af Karl, en aluminiumbåd, købt i Panama (https://www.youtube.com/channel/UCkYfFeySHGN4DPrOc9So7PA).

Aluminium er ikke uden problemer, som det fremgår..

Ham her (http://www.baadebygningskurser.dk/) har nogle apteringskurser, jeg har deltaget i et teak-kursus. Der er ikke nogen tvivl om at han ved hvad han taler om, han har selv bygget og bygger fortsat på sin egen 'live-aboard' båd, Godt nok træbåd og apteringen skal han først i gang med.

Har desuden en bekendt, som købte en ferrocement-båd, som han dels bor i, dels har apteret på i 3-4 år nu, og så små er begyndt på at tilvirke mast og rig til nu. Tror ikke han har nogen opgørelse over hverken tid eller penge, men da han jo bor i den helårs og derigennem kun har helårs-havnelejen som husleje, bliver det til en slags livsform hvor istandsættelsesudgifterne er den reelle husleje.

Personligt ville jeg løbe skrigende bort og jeg ville samtidig ryste på hovedet, men det skal jo ikke afskrække andre Smile

Annonce