Biltema bundmaling

Annonyms billede
5
Din bedømmelse: Ingen Gennemsnit: 5 (2 stemmer)

Her er SkærSilden malet med Biltemas bundmaling. Jeg tager et billede til efteråret igen. Båden plejer kun at være slimet og med få rurer. Hempel 900 kr. på tilbud, Biltemas 450 kr.

Danmark
54° 59' 51.9288" N, 10° 31' 25.2912" E

Kommentarer

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.
Allan Lavridsens billede

Super Kraka. Vi får et rigtigt godt sammenligningsgrundlag til at finde de gode løsninger.
http://www.sejlnet.dk/search/node/bundmaling

mvh Allan

Jan Christensens billede

Har for 2. gang også brugt Biltema´s bundmaling PÅ KOBBERBASIS på min Dehler 31.
Da båden blev taget på land i efteråret var der ikke flere rurer eller andet, end på de både i havnen, der havde brugt Hempel, International m.m., så hvorfor ikke spare de penge.... ?
Bare husk - DET SKAL VÆRE PÅ KOBBERBASIS og ikke på zinkbasis. Den er noget nær virkningsløs
( set på et par både i havnen, hvor ejerne ikke var klar over at der var flere slags )

Mvh Jan.

Krakas billede

Hej Jan,
Det har du helt ret i, jeg glemte at nævne at det er den der er beregnet til den Svenske vestkyst.

Torben Jørgensens billede

Kraka.. har kigget lidt på din køl og ror konstruktion. Er det hæve sænke?

Jeg er "lidt" nysgerrig. Hvordan ser det ud på tæt hold udvendig og indvendig. Hvordan virker det osv. Gerne med billeder.. be´om. Smile

Vh
Torben

Krakas billede

File 9957

Sådan ser sværdet ud, det vejer ca 175 kg så det kan selv holde sig nede og er alligevel ikke svært at trække op med hånden via en line. hvis man støder på noget løfter det sig blot.

File 9956

Sådan ser roret ud, det bliver trukket ned og op med 2 liner som holder det henholdsvis nede eller oppe. Nedhalerlinen udløser selv ved en indstillelig kraftpåvirkning så det klapper op hvis man rammer noget.

File 9955

Sådan ser sværdkisten ud inde i båden, den er bygget så den samtidig er bordstativ. Det tager selvfølgelig noget af pladsen men er sådan set ikke i vejen.

File 9954

Her ses roret klappet op.

File 9953

Her er kølen trukket op (mæsten helt).

Håber det er tilfredsstillende Torben. Ellers spørg blot.

Torben Jørgensens billede

Hej Kraka..

Tak for denne fine beskrivelse med billeder. Smile

Altid interessant og se de forskellige konstruktioner. Det må være lidt fedt at kunne komme meget tæt på land - især ved en badestrand. Min kollega har en sejlbåd som stikker 70cm. Men den er med en T køl og fast som en traditionel køl.

Vh
Torben

Krakas billede

Hej Torben,
Ja, nu er det jo afsløret hvorfor jeg altid kan få havneplads, komme ind i små havne og sejle stort set hvor jeg vil. Dette var årsagen til at jeg slog til da jeg fandt denne båd med sænkekøl (sværd) og vipperor.
Jeg skal nok lige vise lidt mere når jeg kommer hjem fra ferie i Holland. Jeg er godt tilfreds med mit valg, båden er lidt mere følsom for øgende vind da ballasten på 1200 kg kun sidder 60 cm nede. Men ellers er sejlegenskaberne stort set som modellen med fast køl. Det er en Delphia 29 og jeg vil tro man kan bestille med "drop keel" også i Danmark. Både er i ce kategori B, i begge versioner.

Den stikker minimum 60 cm og maks. 170 cm. Den kan selvfølgelig ikke krydse med kølen oppe og med roret slået op er der et meget stort rorpres på grund af at det ikke er i balance mere. Det er jo også kun til at bruge ved sejlads på meget lavt vand i stille vejr og i havne og på ankerpladser.

I groft vejr klaprer kølen lidt i sværdkisten og roret har lidt rigeligt "slør" da bladet sidder for løst syntes jeg. Det prøver jeg at finde en løsning på, så gode ideer modtages gerne.

Det bedste er at ved en eventuel grundstødning klapper sværdet bare op og roret ligeså. Så er man advaret og kan gøre hvad der er nødvendigt for en sikker sejlads.

Erik Lundbyes billede

File 10641File 10640

Sådan ser den ud ved optagningen 14/11.

 

Og efter let spuling:

 

File 10643File 10644

Det synes jeg ser meget pænt ud, især fordi den har ligget stille i havn siden midten af september. Har kun sejlet et par småture i oktober / november.

 

Jacob Laugesens billede

Så mangler vi bare at biltema har den lyse blå.

Jan Christensens billede

Skidt med farven, - har brugt den for 3. år med succes, - ikke flere rurer eller andet end dem der har købt de alt for dyre kendte mærker, så ingen tvivl om hvad der skal bruges i 2024 igen. Smile

Jacob Laugesens billede

Der er jo også det ekstra arbejde der er i at fjerne nok af den gamle maling til at jeg kan male med en anden tone. Og så kan vi godt lide den lyse blå. Der er ikke ret mange der bruger den så den bliver heller ikke så hurtigt udsolgt når der er tilbud.

Jan Christensens billede

Ja, i indslaget lidt herover skulle selvfølgeligt stå 2014, - har endnu ikke lagt planer for 2024....! Smile

Erik Lundbyes billede

Jacob Laugesen, jeg skiftede for to år siden fra mørkeblå til hvid ved blot at give den 2 gange hvid. I år fik den så 1 gang og 2 gange de steder det blå var at se samt vandlinien som jeg har hævet lidt. Du kan vel selv lave en lyseblå, enten ved at blande blå og hvid, eller med en toningspasta.

Jacob Laugesens billede

Ja det lyder jo som en nem omgang. Da du hævede vandlinjen malede du så bare højere op? Altså op over det der før var poleret gelcoat/fribord?

Vi har et hvidt fribord med en blank blå stribe i vandlinjen og så kommer bundmalingen derefter. I skillet imellem fribord og bundmaling er malingen der udgør den blanke stribe nogle steder smuttet med malertapen af. Så der mangler et par små stumper af malingen. Det er ikke noget nogen andre end vi selv ser. Men jeg ser det, når jeg maler, og det går mig lidt på. Så jeg har tænkt over en løsning på det der ikke indebærer at male fribordet da det helst ikke er noget jeg vil i gang med.

Erik Lundbyes billede

Hej Jacob,

Første år malede jeg blot op på det blanke polerede. Det gik udmærket men kunne forholdsvis let vaskes af. Jeg har derfor nu udjævnet overgangen samt givet epoxy primer og malet med bundmaling igen. Så bliver det siddende. På min båd er striberne ikke malet på men er af selvklæbende tape. Det er det på mange nye både så på den måde kan du også få nye pæne striber. 

Annonce