Bovpropel montering -hvor

Lars Davidsens billede
5
Din bedømmelse: Ingen Gennemsnit: 5 (1 stemme)

Hjemme igen efter 3 dejlige sejluger rundt i Danmark og besøg i småhavne. Vi sejler en langkølet Najad 34 og sådanne en dame kan være lidt vanskelig at føre rundt i fyldte havne. Nu er mit ønske så at få monteret en bovpropel, som jeg håber kan gøre sejlerlivet lidt lettere. Mit spørgsmål er om der er nogle af jer, der har kendskab til et sted, gerne i Østjylland hvor man kan få en sådan monteret. Jeg har googlet, men uden den store succes.

mvh
Lars D
Ebeltoft

Kommentarer

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.
Torben H Jørgensens billede

Hej Lars. Jeg er ikke kendt i Østjylland, men du kan nok få en monteret i de fleste stører marine forretninger hvis de har værksted. En ting du skal værre meget opmærksom på er at den bliver monteret det rigtige sted på båden, ikke altid så langt frem som muligt, det ses mange gange når både kommer i havn at så larmer deres bovpropel mere end den gavner, fordi den sidder alt for højt op i overfladen så den faktist danner en bølge, det ses på rigtigt mange både og når de bruger den flytter båden sig ikke meget fordi 2/3 af kraften går over vandet og der gør den ikke meget gavn. En bovpropel der er monteret korrekt laver ikke end bølge men en hvilstrøm og så flytter båden sig som den skal. Gi lidt ekstra og få en god bovpropel og få den monteret korrekt, så bliver du en noget lykkeligere sejler når du lægger til i kraftig sidevind. Jeg har selv en og vil nødig undvære den.

Jens Kochs billede

Hej Torben

Du kan kontakte:http://www.horsensvaerft.dk/
De kan montere din bovpropel.

Men, vær lige sikker på at det elektriske bliver udført korrekt, det er der mange værfter der ikke tænker på. F.eks at der SKAL monteres en separat hovedafbryder i hovedkablet til bovpropellen, og at man skal kunne komme til den hurtigt, og at det er mest sikkert at afbryde for den når man ikke benytter bovpropellen. Dette af hensyn til brandfaren.

Se i øvrigt:http://www.sejlershoppen.dk/pi/El_installationer_i_fritidsb%C3%A5de_1882_50.aspx
Her er en beskrivelse af en sikker installation.
(undertegnede har skrevet bogen efter opfordring fra DS)

Hilsen
Jens Koch

Torben H Jørgensens billede

Hej Jens. Jeg har bovpropel, det er Lars der gerne vil have enwink.

Jens Kochs billede

Hej Torben

Ubs! der tog jeg fejl af navnet, undskyld

Hilsen Jens

Annonce