Kompressor

HOs billede
4.5
Din bedømmelse: Ingen Gennemsnit: 4.5 (2 stemmer)

Købte denne kompressor i fredags.

Fremover er den fast inventar i båden.
Motor fik ikke kølevand nok ved høje omdrejninger, en slange ned i vandindtaget og fyre 8 bar af ned i slangen, så skal jeg lige sige der kommer kølevand nu.
(og ja, der er kommet ny impeller og pakning i pumpen)

Skal også bruges til at pumpe den gummibåd op vi ikke har Smile

File 9676

Kommentarer

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.
Allan Lavridsens billede

Kongen af gear og gadgets

Torben Gs billede

en nyttig ting når der er problem med mængden af kølevand, har desværre bare ikke plads - har så heller ikke haft behov, men tidligere ejer af båden, brugte samme metode.

HOs billede

nåårrhhh Torben - det er et spørgsmål om prioritering, hellere en kompressor frem for kranens sminkekasse, de fylder faktisk det samme.

Torben Gs billede

Det har du nok ret i HO, har faktisk en "start booster med kompressor" som jeg vil se om der ikke kan blive plads til, men det er ikke prioriteret særligt højt på listen - men en "ombygning" af kistebænk er højt på listen, da det netop giver plads - gummibåden pumper jeg op med fodpumpe, gider ikke at høre på en kompressor Shock

Christian von Leck Østergaards billede

Typisk! Så bliver det endeligt godt vejr, og så sidder jeg inden døre, i et stort dansk finanscenter, og afvikler møde...

Krakas billede

Christian, som HO skriver er det et spørgsmål om prioritering ;oD.

Hans, er det saltvandsintaget du renser på den måde ? Man kan se at der i sien ligger en del små muslingeskaller og andet er det det der blæses ud ?

Jacob Laugesens billede

Hvad er det for et vand indtag du renser på den måde? Vi har et s110 volvo penta drev og jeg ved ikke lige helt hvordan jeg renser vand indtaget på det. Der er små muslinger inde bag ved risten på hver side af benet.

Men jeg tager da lige en gang trykluft med ned og prøver det når vi skal til og i vandet igen.

HOs billede

Hej Jacob
Båden har jo lagt i vandet hele vinteren, men i modsætning til tidligere år kan jeg se at der ikke er rigtig mange skaller på bunden, men derimod en tyk lag mudderet slimmasse.
Den dag jeg havde den første sejltur i år, kom der ikke mere kølevand ved høje omdr. som ved lave omdr.
Først skiftede jeg impeller, men det hjalp ikke noget, så derefter skruede jeg låget af vandfilter og stak en slange ned igennem hullet i sien og indtags slangen - jeg kunne komme helt ned til stophanen i bunden med slangen, derpå flere gange seks liter luft med 8 bar igennem drevbenet, det gav virkelig gode resultater.

Jacob Laugesens billede

Det lyder godt. Det må jeg prøve. Vi har så vidt jeg husker ikke noget filter imellem drevet og pumpen. Jeg får lidt mere vand igennem ved højere omdrejninger men jeg syntes ikke det er ret meget.
Jeg tog faktisk noget video af det sidste år, for at kunne vise det til nogle der ved mere om det end mig. Jeg kan se om jeg kan finde filen frem, hvis jeg da ikke har slettet den.

HOs billede

Hej Jacob
Hvis ikke du har en filter på søvandsindtaget (hvilket jeg håber du har) kan det kun gå for langsomt med at få en monteret.
Jeg tømmer min mindst tre gange henover sommeren, og der ligger altid en del skaller og skidt i sien.
http://tempobaadudstyr.dk/product/thor-quick-soevandsfilter-19-25-32mm-1...

Jacob Laugesens billede

Tjaa jeg mener ikke der er noget men jeg vil da kikke og overveje at montere et. Nu er en gammel diesel motor jo ikke så kræsen med hvad den æder, hverken af kølevand eller brændstof.

Men det er nok smart at have. Selv om det giver mere modstand i systemet.

Christian von Leck Østergaards billede

Hej Jacob. Det er ikke meget modstand det kan give, den er jo lufttom, eller allerhøjest lidt luft i toppen, da man montere den som det højeste af kølevandssystemet, vil luftbobler ende her og ikke i vandvarmeren eller hvad man nu har. Jeg kan ikke mindes at der har været andet end lidt søgræs i sien, men det er en stor fordel pga. luftbobler.

Jacob Laugesens billede

Vandet skal da stadig trækkes igennem filteret. Det må da give lidt modstand.

Hvor skulle de luftbobler komme fra? Når pumpen først har suget luften ud kan der jo ikke komme mere ind. Vi har ikke nogen vandvarmer da det er en saltvandskølet motor.

Jeg var forbi forleden og derfra hvor jeg kunne se uden at kravle ind til motoren, så det ud til at vandet bare går fra s-drevet ind i motoren og ud i udstødningen. Men jeg kikker bedre efter når jeg skal til at klargøre motoren.

Christian von Leck Østergaards billede

Modstand, jo jo men det er mere en rist end et filter. Nej du har ikke mange problemer med luft i systemet.. Altså i båden... Ja i kølvandssystemet.

Annonce