SEJLERBOGEN Viden giver sejlglæde

Christian von Leck Østergaards billede
5
Din bedømmelse: Ingen Gennemsnit: 5 (3 stemmer)

SEJLERBOGEN  Viden giver sejlglæde

Øjvind Bordal  Mangne Klann

File 7577

Som Søren Øverup fra Bådmagasinet siger: "Langt om Længe - den mest komplette bog om det at sejle"

Og han har helt ret.

Jesper Bank, dobbelt OL-vinder og professionel sejler (klip fra bogens forord):

"Det er både modigt og meget befriende at se en ny bog håndtere den vanskelige disciplin det er at formidle glæden og fascinationen ved at lære sig sejladsen.

Jeg skal da have bogen liggende på bordet, fordi den tager os igennem sejlads fra bunden, og fordi den går hele vejen. Det er en bog der kan bruges som lærebog, men jeg skal også have den liggende til at vise mine ikke sejlende venner. Vise de gode forklaringer der findes på vores til tider komplekse form for sport. Den kan nemlig også bruges som opslagsbog.

Netop det er vel en af bogens fortrin: At den kan ligge fremme - så man kan bladre i den, lave markeringer, låne den ud (når man har skrevet sit navn i den), dele den med familie og venner. Alt det skal denne bog.

Den skal kigges i, den skal kommenteres, den skal diskuteres og den skal inspirere. Da den spænder vidt, vil mange finde en del af bogen enten for avanceret eller for banal, men det gør netop at alle bør få den læst. Eller rettere en stor del af den."

File 7578

Bogen er oprindeligt lavet på norsk i samarbejde med NSF (sejlerforbund) og oversat/tilpasset til dansk.

Den tager dig med gennem virkelig mange af sejladsens problemstillinger, om så du er jollesejler eller kølbådsmand M/K. Få et par knob mere på langtursbåden eller direkte "langhåret" viden om om kapsejlads, skrevet på en letlæselig måde med masser af gode illustrationer og billeder.

Den handler ikke om bundmaling og forårsklargøring men om alt det ude på den blå hylde. En fantastisk bog for begyndere og erfarne, jeg har sejlet kølbåd siden 1987 og jeg kan lære rigtig meget af den.

Den er bygget op på den måde at et afsnit starter med basal viden, udtryk mm. "need to know" og sidst i afsnittet er der suppleret med viden som også er vigtigt, men som man godt kan sejle uden at have kendskab til "nice to know".

Et virkelig omfattende værk, indbundet og trykt i høj kvalitet med mange flotte billeder og præcise illustrationer. Jeg købte mit eksemplar på nettet på SAXO for 370.50 kr. vejledene udsalg 400.00 kr.

MVH

Christian von Leck

Læs mere på: www.sejlerbogen.dk

Kommentarer

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.
Allan Lavridsens billede

Den har vi også. Rigtig god bog, kan anbefales.

Mvh Allan

Trine Søes billede

Vi har faktisk skrevet om bogen på Sejlnet før - http://www.sejlnet.dk/artikler/sejlerbogen-perfekt-opslagsbog-til-alle-sejlere

Christian von Leck Østergaards billede

Åh! Beklager! Nå ja nu er den beskrevet igen.

God læse lyst.

Christian

Allan Lavridsens billede

Det er da kun godt at høre flere meninger Smile

Peter Goldenbek Kahls billede

vil da også lige give bogen et rent 13 tal herfra Shock)

Kan kun give jer ret i den er noget af det bedste der er på marked.

Annonce