Sommertogt 2014 til Friedrichstadt. Sønderborg- Kappeln

Annonyms billede

Del 2. Sønderborg Kappeln. Efter en god ringriderfest fortsætter Fanny II til Kappeln hvor jeg som altid lægger til ved AYC.= Arnis Yacht Club, som har en god restaurent med klublokale. De sanitære forhåld er altid i top. Ret efter AYC ligger Oldtimer havnen med de gamle træskibe. Her må alle lægge til hvis der ellers er plads. Kappeln er en interessant gammel by med gode handelsmuligheder. Røgeriet Föh er et must at besøge. Det ses fra havnen med sine tre skorstene med ordene AAL. Fortsætter man op ad gaden og holder til venstre kommer man til byens centrum ved Kirken og det kendte Hotel Aurora. Går man til venstre mod havnen kommer restaurenten Alt Kappeln Bier Gastronomi. Krostuen er rigtig hyggelig og interessant udsmykket. Køkkenet er nok det minste jeg har set, men maden er absolut i top og rigelig på tallerkenen. Prøv deres grillede revelsben, det er guf.
En tur med udflugtsskibet Schlei Prinsess går til Schleswig hvor et besøg i kirken er en oplevelse. Alene altertavlen er værd at studere. Det siges at der kun er en af slagsen i hele verden. Efter næsten en hel menneskealders arbejde myrdede man kunstneren/ producenten så han ikke kunne gentage kunstværket. En times vandretur fra Kappeln kommar man til Arnis som ligeledes er at anbefale.
I Arnis er en gammel Dansk Kirke med Dansk menighed. Et imponerende skib hængen ned fra loftet. Færgekroen er også værd at besøge og evt en tur med wirefærgen. Sejler man selv igennem her så passer færgen agtenom, ellers kommer man i konflikt med wiren. Længere ind mod Schleswig kommer man gennem Müsunde Enge. Det var her den Pröisiske hær gik over sundet og slog Danskerne tilbage til Dybøl i 1864. Kort før Schleswig på venstre bred ligger Hedeby med Vikingemuseet. En anløbsbro er til rådighed for besøgende. Ligger man i Ychthavnen i Schleswig lige ved domkirken er der ikke mere en 10 min. gang til det gamle fiskersamfund på Holm i hvis centrum man finder kirkegården.

Tyskland
54° 38' 40.5528" N, 9° 52' 20.9928" E
0
Din bedømmelse: Ingen

Annonce