Hvornår er man 'en af de gamle'?

bendsens billede
3
Din bedømmelse: Ingen Gennemsnit: 3 (2 stemmer)
55° 36' 37.098" N, 12° 23' 12.8724" E

Vi fik båd i efteråret 2005...

Sommeren 2006 - som i juli var den lækreste med høj sol og det flotteste motorbådsvejr - tog vi på 14 dages ferie i båden, og vi kvajede os gang på gang med håbløse havnemanøvrer og stort set alt andet, man på nogensomhelst måde kan udstille sin uvidenhed med.

Nu har vi haft båden i 6 år, kan vende den på en 25-øre, lægge til de mest umulige steder med den ene arm bundet på ryggen, sætte os på molen og næsten få en hjerneblødning af indestængt grin over nybegyndere, som vædrer en pæl. For så dagen efter at gøre nøjagtigt det samme, hvis vinden lige driller...

Vi synes ellers, vi efterhånden er ret skrappe, men vi må jo gang på gang indse, at vi stadig har meget at lære. Og som usikker, tænker man: Alle de 'gamle' er meget bedre end os.

Hvad siger I andre? Bliver man nogensinde erfaren nok? 20 år på vandet? 30?

Tråden her er fuldstændig åben for input.

Ønsker alle en god sæson 2012.

Kommentarer

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.
Skipper Nic.s billede

Hej Bendsen
Hvis man kan blive "så gammel", at man ikke længere kan samle nye erfaringer, så er man i hvert fald blevet for gammel til at sejle. Vi er alle startet som nybegynder, nogle har måske mere flair for at sejle end andre, men vi deler alle glæden ved at være fri for midterstriben, når vi vil på tur. Men et duelighedsbevis bør alle have, både for dem selv og deres medmennesker.
Håber I kommer godt gennem den vidunderlige 2012 sommer, som forhåbentlig ligger foran os, uden større skader.
Hilsen Nic.

Mikkel Skovsens billede

Jeg mindes min første tur hjem i min nye maxi 68
Da jeg kom til Hou havn nordjylland på vej mod Århus som næsten helt grøn sejler
og lagde til kaj bøvlede jeg lidt med dobbelt halv stik, havde lavet den før, men den sad ikke helt lige i skabet og lå lige på kanten til et par kællinge knuder da der kommer en virkelig fuld nordmand hen og siger nu skal du lige se her og han viste mig lige i et snup tag hvordan man lige fortøjrede den bette båd Smile
Jeg sagde tak og fulgte ham med øjnene da han gik op langs kajen virkeligt et imponerende syn at så fuld en mand kunne stå så tæt på vandet og lave et knob og da han gik brugte han detmeste af to vejbaner
Det må man da kalde en af de gamle han kunne sit kram selv om han var så fuld,
kommer dog sjældent på værtshus men tror nu aldrig jeg er randt på en fyr der krævede så meget plads til sin gang LOL
Håber lidt han har fanget den promille i havnen.
Ellers igen en grund til at holde godt udkig
God sejl sæson til alle her på sejlnet

HOs billede

Hej Bendsen
Forskellen på dig og alle andre, er at du er sammen med dig selv hele tiden, og "ikke sammen med de andre hele tiden" og derved ikke ser de andres fejl:-)
Eller sagt på en anden måde, alle laver fejl - men du ser dem bare ikke.
Men som du selv siger, det findes ikke to anløb der er ens på grund af strøm og vind.
Du har yderlig den ulempe, ikke at have en dyb køl som forhindre at båden driver.
Man behøver jo ikke være uerfaren for at komme galt afsted, i en rimelig blæst gik vi ind på en plads og halvvejs inde kom der en kastevind med orkanstyrke som knaldede bådens stævn over i nabobåden.
Engang vi skulle udfra pladsen skete det samme, bare på vej ud, med det resultat ankeret hang fast i pælen.
Anker og fastgørelse blev rykket løs.
Så for at undgå disse fejl, har jeg aldrig anker i holderen på stævnen, samt to tykkere fender fast helt ude i stævnen.
I Hejlsminde var strøm og vind i samme retning, for at "ramme" pladsen skulle jeg sigte tre pladser fra den jeg ville ind på, til sidst måtte vi simpelhen opgive.

Så Bendsen, alle andre laver også fejl, du ser dem bare ikke Smile)

Michael C.s billede

Hej Bendsen
Jeg mener man godt kan blive "EN af de gamle", bare man aldrig bliver FOR gammel. Det bevingede ord "Et er et Sø-Kort at forstå, Et andet, Skib at føre" hænger ganske godt i tråd med det at starte med at sejle. Husk blot at, fejltagelser skal man ikke være bange for - tværtimod, de er den direkte vej til succes, og lige en mere fra Kina - "Udfordringer er en Drage med en gave i munden, Tæm dragen og du får en gave"... I sommeren 2006 som du rigtig nok beskriver som en god sommer til motorbåds sejllads, skulle jeg selv "døbes" idet jeg havde investeret i den båd jeg har nu og skulle sejle den hjem fra Råå havn, 1 mil syd for Helsingborg. Min erfaring var kun fra en rip båd (16 fod) og jeg skulle nu, uden vidre erfaring sætte mig op i en motorbåd 40 fods - pyhh-ha, sejle den til Kalundborg og lægge til (som jeg aldrig havde prøvet). Men det blev en uforglemmelig oplevelse - det tog sin tid 10 timers sejllads afbrudt af en overnatning. Det var dælme en udfordring og en tur udi overvejser og fejltagelser. Men som ved udfordringer og fejltagelser, "Tæmmede jeg Dragen" og "fandt vejen til succes", jeg har båden endnu... Rigtig god 2012

Allan Lavridsens billede

Hej Bendsen,

Jeg startede også for ca 6 år siden, og tror da jeg blir bedre hele tiden. Det er fedt at udvikle sig og lære noget nyt, så man skal bare sejle længere og længere ud - hele tiden bevæge sig ud til kanten af sin formåen - det er der ude man lærer.

"hvis du altid har fuld kontrol, så går det for langsomt"

Mvh Allan

HOs billede

Netop Allan
Eller som vi siger i det mørke.

Hvor der handles, der spildes.
Hvor der ikke spildes, er der for lidt handel Smile

Christian von Leck Østergaards billede

Da jeg, sidste år, lejede en plads i Kaløvig bådehavn sagde de: Det er dejligt at der kommer nogle unge sejlere..
Jeg er 40 så det gør ikke noget at være ung lidt endnu.

Annonce