Transport af båd

Jesper Thomsens billede
5
Din bedømmelse: Ingen Gennemsnit: 5 (1 stemme)

Jeg er brændt varm på en 40 fods båd der ligger ved Rotterdam, og overvejer hvordan jeg kan få den hjem, hvis vi bliver enige om at handle. Det mest oplagte er jo at sejle, men det kræver flodskipperbevis at sejle i de Hollandske kanaler, og det har jeg ikke endnu. Udover det bliver jeg nødt til at have en makker, og jeg kender ikke nogen der lige kan tage fri for at hjælpe.
Så jeg er kommet frem til 2 mulige løsninger.
1. At hyre en med flodskipperbevis til at sejle den hjem, evt sammen med mig, men hvor finder man sådan en fyr?
2. At få den transporteret hjem på lastvogn, men hvem gør det, og bliver det ikke urimelig dyrt?

Nogen der har erfaringer med det?

Kommentarer

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.
Torben Jensens billede

Hvornår handler du ? Det er mega dyrt med lastbil, så find en, der kan hjælpe dig med at sejle den hjem. Skulle ikke være så svært, da der er mange der har flodskipper bevis. Hvis du er medlem af FTLF langturssejlerne, ( de har stor viden om sejlads i udlandet, også om køb af båd i fremmede lande, og hvad man skal tjekke, af dokumenter m.m. ), du kan kontakte dem og evt. annoncerer på deres facebook side.
Det samme her på sejlnet.dk
Det er selvfølgelig nødvendig, at den båd du køber, har det nødvendige udstyr, for at sejladsen kan foregå sikkert. Redningsveste, søkort, m.m. Så tjek ved købet, hvad der følger med, og om det er i orden.
Motor skal ligeledes være pålidelig, da der både skal sejles for motor i Holland og Kielerkanalen ( hvis den ikke skal op af vestkysten )
Mvh Torben Jensen FTLF

Dirk Nettingsmeyers billede

Jeg har den bevis, so lang jeg har ingen kostninger kan vi snakke om datoen.
hilsen Dirk

oems billede

Jeg kan kun sige at jeg tror vi er mange der egentlig gerne sejlede med på en sådan tur. Men det er svært at få passet ind med arbejde, familie, ferie osv.

Hvornår havde du tænkt dig det?

Der er en del efterlønnere/pensionister på havnene efterhånden, - sæt opslag op på nogle lystbådehavne måske.

Claus Es billede

Jeg har fået båd hjem fra Holland, den kom hjem i december. Jeg havde hyret en "skipper"/firma til at sejle den hjem. Jeg vil ikke her nævne alt det, som gik skævt, kan da nævne, at mit forsikringsselskab har accepteret at betale de skader som skete, grundstødning m.m. Se under "både" Conchita.
Så skal du have båd hjem, så vær sikker på at dem du hyre eller tager med. Måske bedst at finde nogen du kender.

Hilsen
Claus

Hans Rugård Jensens billede

Min broder købte for 3 år siden en sejlbåd i Holland. Vi var 3 erfarne sejlere, som sejlede båden hjem på en lang weekend. Turen gik nord om Holland. Besætningen ombord var på forhånd indstillet på, at vejret kunne være blæsende og uroligt, som det nu kan være i Nordsøen.
Mig bekendt er kravet til sejllads i Holland, at man har kendskab til CEVNI. Det rækker med et opdateret eksemplar af CEVNI -trans/SC.3.115/REV2 ombord. Men lur mig om ikke ovenstående starter en større diskussion om flodskipper-certifikater??
Mvh
Hans

Søren Hs billede

du kan tage flodcertifikatet over nettet via Dansk Sejlunion. Hvis du sejler fra Rotterdam og ud i Nordsøen, så behøver du vel ikke at have flodcertifikat.

jeg har ikke certifikat, men jeg kunne da godt tænke mig at være med på turen.

VH
Søren H

Christian von Leck Østergaards billede

Hej Jesper

Jeg er også med på, frivilligt, at hjælpe dig hjem med båden. Jeg har ikke flodskipper men er ellers dækket godt. Så sig endelig til hvis vi skal samle et flyttehold.

MVH
Christian

Bjarne Mejsedals billede

Du kan tage et kanalcetifikat via nettet, det koster ikke ret meget, men prøv at google det.

http://www.sejlershoppen.dk/pi/Kanalkursus_Brevkursus_1805_56.aspx

Mon ikke det koster 40-50000 at få den med bil hjem.
Mvh. Bjarne

Annonce