Valg/køb af båd

Dennis Gunnersens billede
5
Din bedømmelse: Ingen Gennemsnit: 5 (1 stemme)

Vi skal være bådejere, det er helt sikkert. Vi er gået i gang med at se os om efter det vi kommer til at kalde vores 1. båd. Vi søger lidt hjælp fra erfarne sejlere, der kan hjælpe os med at guide os lidt. Vi vil gerne snævre vores søgefelt ned til nogle få mærker og modeller.

Vores kriterier: Det skal være en sejlbåd, og der skal minimum kunne sove 2 personer ombord. Båden skal kun sejles af 2 personer alene, der ikke har den store sejlererfaring(er igang med duelighedsbevis). Vi har ingen ambitioner om kapsejlads, så båden skal kun bruges til tursejlads. Der skal være toilet og vask ombord. Vi har cirka 300.000 kroner at købe båd for, så det skal jo nok være en brugt båd.

1. Hvilke mærker kan dække vores behov?

2. Hvad skal vi være opmærksomme på?

Alle kommentarer og gode råd er velkomne.

Mvh

Christina & Dennis

Kommentarer

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.
Peter Henrik Tramms billede

hej i to
tjaeaa vi har købt dullen for snart tre år siden. en granada 31. tror bestemt den opfylder jeres behov.
mange syntes at det var en lidt stor båd som den første. men da der ikke altid er sejlervejr så er den stor nok til en fed weekend i havnen og da undertegnede har prøvet at blæse inde på ferie togtet var den ikke for lille.
den er let at sejle. skære godt i vinden og gør sig da også godt i regatta efter sigende, da jeg ikke selv er til det.
den er overrigget så man skal rebe i god tid, men det er noget man venner sig til. de ligger i pris mellem 170000 - 250000kr efter stand. Husk havnepladsen skal være der før køb. I er velkommen til at komme og se på Dullen hvis i vil. synes man får meget båd for pengene.
mvh peter

Allan Lavridsens billede

Vi har en båd til salg der måske kunne være interessant.. http://www.sejlnet.dk/bådregister/rica

Jeanne Petersens billede

Måske kan en comfort 30 friste -
http://www.123hjemmeside.dk/Comfort30

Anders Ts billede

Nu er jeg ikke så erfaren i både i den prisklasse, men jeg vil anbefale jer at sætte 50.000 til side af købssummen, til lidt opgradering.

Næsten uanset hvilken stand i køber en båd i, vil der være ting i med fordel kan udskifte.
Her tænker jeg eksempelvis på vhf, kortplotter, batterier/lader, diverse tovværk og måske et motoreftersyn.
Derudover er det altid en god ide at investere i et par ordentlige redningsveste, livline og noget godt sejlertøj.

Lav også gerne et grundigt budget før købet, så i er nogenlunde beviste om hvad det vil koste jer på årsbasis. Jeg bruger selv omkring 10.000 om året på forsikring, havneplads, søsætning, maling og uforudset vedligehold (og båden havde en købspris på 55.000)

Lad være med at se jer blind på bådens alder, man kan ofte få meget for pengene ved at købe en ældre båd (jeg er selv den lykkelige ejer af en IF'er, fra 69, uden de store skavanker).

Gå efter gennemprøvede mærker, gerne hvor der er en aktiv klub i Danmark, hvor der er andre sejlere som kender til bådens skjulte fejl og mangler, specielt dem som kommer krybende over årene.

Når i kigger på en båd, skal i kigge efter tegn på revner/svagheder i skroget. Det kan være svært at se på en bundmalet båd om den er blevet behandlet hårdt, men man kan med fordel kigge fra indersiden.
Vær særligt opmærksom på rorbeslag og røstjern (fastgørelse af vanter). Kig også grundigt på riggen.
Brug lidt tid på at researche bådmodellen på forhånd, så i ved hvad i skal kigge efter.

Endeligt er det en rigtig god ide at medbringe en ven eller bekendt, som har erfaring med bådkøb. Spørg eventuelt i jeres lokale sejlklub, om ikke der er en som har lyst til at hjælpe.

Rigtig god fornøjelse med bådkøbet!

Christian von Leck Østergaards billede

Hej Dennis

Jeg købte min første båd for ca. 1 år siden. Vi er fem i vores familie, så det blev til en 33 fod Kings Cruiser fra 1977.

Det er også vigtigt at kende 10 meters grænsen, i mange havne skiller prisen for havneafgift netop ved 10 meter (33 fod). Både over 10 meter betaler 20-30% mere pr. døgn.

Som I selv siger er det vigtigt med et toilet. Mange har det fint med en autokøletaske til cigartænderen, der har jeg det noget anderledes og vil have ovn som minimum.

Min båd var i virkelig fin stand, men sejlene var gamle og hule. Da jeg også gerne vil sejle kap har jeg så købt nye til i år.

Køb båd af et anerkendt mærke, og måske Dansk eller Svensk, da dette bliver meget lettere at få råd og brugte dele mm.

Kik efter båd med cockpit telt, det er simpelt hen fedt at have, og det er dagligstuen når vi er på tur, salonen bruges nærmest kun på regnvejrsdage (TV). Vores båd kostede 265.000,- i dec. 2010. Der er en nyere og kraftigere motor i på 40 HK. Se mere på leck.dk.

Det kan nok godt betale sig at kikke i Jylland også, og så evt. sejle den hjem sammen med en sejlkyndig ven.

God jagt

/Christian

HOs billede

Hej Dennis Det er altid lidt svært at give råd, uden at kende jer lidt nærmere, alene ? "hvor høje er i" er af stor betydning for at finde en med ståhøjde om læ som i kan være tilpas med. Pas på både / motor over 25 år gamle, hellere mindre og nyere båd. Udfra pris / krav / forholdsvis nyere båd, kan jeg se at denne måske vil passe til jer, dog har den rullesejl, som kræver man afprøver om det virker rigtig, men rullestorsejl til nybegyndere er kanon. Pres den ca. 25 - 30 kilo ned, den mangler ekkolod som er en vigtig instrument.
Bådmærket er meget god - årgang er rigtig fint.
God begynderbåd.

http://www.tempobaadsalg.dk/boat.php?id=148106

flere foto af en anden båd:
http://www.yachtsnet.co.uk/archives/dufour-30-classic/dufour-30-classic.htm

Test:
http://arkiv.baadmagasinet.dk/?sid=15&cid=159

Køb ikke en B31 - mange er klyt-apteret.

Maxi 84 - 87 og 95 har en svaghed i mastefoden.

Tjek om fald er ført til cockpit.

Har i kik på en båd, så nævn det lige her i gruppen, inden køb.

mvh
HO

husk at melde dig ind i gruppen:
http://www.sejlnet.dk/grupper/link-til-langtursberetninger

Jan Balslevs billede

Hvis der kun skal være plads til 2 personer ombord så var det måske noget med en MAXI 77 - eller måske den noget større Maxi 84?
En maxi 84 koster 100k+ . De gamle MAXI både sejler godt - om man kan li' udseendet er en smagssag.

Har selv en Albin Nova 33 som jeg er rigtig glad for - sådan en kan man nok få til omkring +300k hvis man presser sælger lidt på prisen.

Dennis Gunnersens billede

Hold da op sikke mange gode råd I har. Mange tak! Vi har valgt at bruge lidt mindre penge på selve båden, mod at kunne købe nyt tilbehør og udstyr til båden.

Vi var på bådmesse i weekenden, nok mest for at få inspiration. Her fandt vi nogle bådannoncer på messen, og vi har et par bådeejere, der skal kontaktes i den kommende weekend.

Vi håber meget at kunne købe båd her i foråret, så vi kan sejle hele sæsonen. Vi vender helt sikkert tilbage med flere spørgsmål, når vi nærmere os et valg/køb.

Dennis & Christina

Jeanne Petersens billede

Hej Dennis og Christina
Har I fundet en båd eller er I interesseret i at høre om vores dejlige sejlbåd, der er til salg
Hilsen Jeanne

Michael Rønnovs billede

Mit råd vil være køb et kendt bådmærke, der er til at komme af med igen, hvis det bliver en øv oplevelse

Bjarne L Nielsens billede

jeg har en god båd til salg på den blå avis.bianca 922 .1994 .250 k

Annonce