Baagø havn

Viser nuværende, publicerede udgave af harbour Baagø havn, sidst redigeret af wsj den 18/07/2016 - 00:10
4.5
Gennemsnit: 4.5 (4 stemmer)
Havnens telefonnummer: 
64 71 25 19
Prinsehøjsvej 4
Assens 5610
Danmark
55° 17' 49.2" N, 9° 48' 15.0804" E
Havnepenge: 

2016:
- 7 m: 110,- / døgn.
7 - 11 m: 137,- / døgn.
11 - m: 165- / døgn.
Inkl. el.

Antal havnepladser: 
49
Frihavn: 
Nej
Blå flag: 
Nej

File 1365

Baagø er en lille ø beliggende i Lillebælt cirka en halvtimes sejlads fra Assens. Baagø kan være forblæst og har til tider et barskt klima om vinteren, men en idyllisk ø, når foråret melder sit komme.
Der er masser af natur, der kan give ro og harmoni til naturelskeren, der sagtens kan få flere dage til at gå på Baagø.

File 1361

Baagø havn er renoveret, og havnen har fået ny mole mod syd samt fået udvidet antallet af havnepladser. Det er muligt at låne cykler for 20 kroner, så man kan cykle rundt på øen.

Der er en lille kiosk/snackbar på havnen, hvor man kan købe et begrænset udvalg af dagligvare og flere af gårdene på øen sælger forskellige landbrugsprodukter. Vær opmærksom på at morgenbrød skal bestilles dagen før inden kl. 18 i kiosken.

Der afgår færge til Assens.

Seværdigheder

Der er en fin badestrand lige ved siden af havnen.

På øens nordlige spids finder man en gravhøj. Øen har tidligere haft mange gravhøje, men de er desværre blevet udslettet gennem tiderne.

Øen har et rigt fugleliv, og der er flere steder opstillet fugleskjul, hvorfra man kan observere fuglene. Det er blandt andet muligt at opleve fiskehejre, musvåger og grågåse.

Baagø har også et Russisk Ortodoks Kloster og en lille Russisk Ortodoks Kirke (De Hellige Kongelige Russiske Martyres Kirke), en af de fire der er i Danmark. Kirken kan besøges, når den er åben.

File 12543

Besejling: 
Havnen kan anløbes døgnet rundt. Baagø havn er ikke fyrbelyst, men to lysarmaturer ved færgelejet leder overét i 307 grader i havneindløbet. Dybden i indsejlingen 3,0 m og i havnen 3,0-2,0 m. Fra Bågø SW-pynt skyder en hage, Sandhammeren, sig ca. 0,6 sm ud imod SE; indtil ca. 0,4 sm fra pynten er dybden under 2 m, men tiltager derfra til 4 m. Mindre skibe, der kommer NW-fra gennem Fyrrenden, står S om Sandhammeren og anduver herefter havnen fra SE på en NW-lig kurs. Mindre skibe, der kommer S-fra passerer E om den grønne spidstønde på SE-siden af Årø Flak og holder N-lig kurs, indtil havnen kan anduves på NW-lig kurs. Vis hensyn til færgetrafikken fra Assens. Der er udlagt to fortøjningsbøjer i vigen ved havnen, hvor man ligger fint ved nordlige vinde.

Kommentarer

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.
Finn Johannsens billede

Hyggelig og naturskøn Ø.
Nye og flotte faciliteter, butik og grillbar.

harryss billede

Dejlig ø.... om sommeren er der masser af liv på havnen.

Flot natur og en fin lille kirke.

Ta' en tur på cykel øen rundt. Det er godt for opleveren.

gmans billede

Besøgte øen i juni 2016, flot natur og en pæn havn uden de store seværdigheder lige på nær havne kiosken priser, der kan jeg kun anbefale at man får proviantere inden man kommer til øen.
Vi ankom til øen kl Ca 18.30 og ville købe en flaske vin - kr. 95,- smør kr 25,- 1 pk ost i skiver kr 40,-
Normalvis proviantere vi gerne lokalt for at støtte de lokale samfund, men der havde vi fundet vores rende vous.
Næste morgen ville jeg hente brød men det skulle have været bestilt dagen forinden senest kl 18 hvilket jeg fik fortalt i en meget arogant tone, men jeg kunne da købe fadøl og bitter det skulle ikke forudbestilles
JO DEN KIOSK FORSTÅR VIRKELIG AT HOLDE TURISTERNE VÆK VI KOMMER DER ALDRIG MERE.

wsjs billede

Det er en lille kiosk, der prøver at overleve på en lille ø! Ikke Netto eller Lidl! Så ja, det er kioskpriser som man ser dem i alle kiosker!
Hende der passede kiosken da jeg var der, var meget flink og hjælpsom.

Annonce