Fredericia Lystbådehavn

2.57143
Gennemsnit: 2.6 (7 stemmer)
Jesper Banksvej 18 havnefoged@frlh.dk
Fredericia 7000
Danmark
55° 33' 13.482" N, 9° 43' 44.8896" E

Fredericia Lystbådehavn er beliggende i den skønne og rolige Møllebugt ved Lillebælt med udsigt til Hannerup Skov. Fredericia blev oprindelig grundlagt som en militær fæstning, og især bymidten er speciel - idet den er omkranset af et velbevaret voldanlæg.

Der er bybusforbindelse fra lystbådehavnen ind til centrum af Fredericia by på hverdage hver halve time og i weekenden en gang i timen. Nærmeste indkøbsmulighed er Erritsø bytorvplaceret cirka 1000 meter fra lystbådehavnen mod syd.

Der kan købes adgangskort til toiletter, badefaciliteterne og affaldcontainerne i automaten ved havnekontoret. Lystbådehavn.Seværdigheder

Man kan også gå tur i Danmarks smukkeste naturpark, der er byens voldanlæg fra 1650. Voldanlægget er velbevaret og omkranser hele den indre by, således man kan gå fra kyst til kyst samtidig med, at man har en pragtfulde udsigt over byen og vandet. Voldanlægget og de mange bastioner vidner om en tid, hvor en stærk forsvarslinie skulle holde fjenden ude.

Hver onsdag og lørdag formiddag er der torvedag på Axel Torv i Fredericia centrum, der besøges af mange af de lokale borgere. Bestemt en oplevelse værd.

Fredericia købstad anno 1849 kan opleves i Den historiske Miniby på Vestre Ringvej 98 C. De gamle gader og huse i købstaden kan opleves i den historiske Miniby.

File 3148

Minibyen er en sjov oplevelse

Alle gader, huse og gårde, militære bygninger og fæstningsanlægget er opført i størrelsesforholdet 1:10. Det koster 30 kroner for voksne og 20 kroner for børn i entré. Der er åbent hver dag fra 10.00-18.00.

Kommentarer

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.
Morten Larsens billede

Havnen er under udvidelse bl.a med moderne faciliteter.

Havhundens billede

Googles luftfoto er helt uaktuelt

roostlists billede

Fredericia Lystbådehavn er med sine nye faciliteter et besøg værd. Det er en glæde at komme der hver gang. De flotte klubbygninger gør mig stolt. God service får man også. Jeg er rigtig glad for at have min båd liggende. Er det blot for at kikke til båden kan jeg også lige tage en lille dukkert ved den nærliggende bade strand. Jørgen Roost List (Penelope)

christian ilsøes billede

Havnen er lækker, men meget steril og uddød. Der er langt til indkøb og by. Der går en bus 2 gange i timen, men et par cykler ville have gjort underværker.

Finn Johannsens billede

Ny stor flot havn med pæne faciliteter !

Annonce