Havnsø Havn

3.285715
Gennemsnit: 3.3 (7 stemmer)
Havnevej 12
Føllenslev 4591
Danmark
55° 45' 15.3216" N, 11° 19' 28.146" E

Havnsø Havn er placeret i den sydlige del af Nekseløbugten på Nordvestsjælland. Havnen er en kombineret fiske- og lystebådehavn. Havnen var først et lille fiskerleje først i sidste århundrede, senere kom den første mole og en læmole, hvor blandt andet færgen til Sejerø lagde til. I dag er havnen er en kombineret fiske-, færge- og lystebådehavn. Gæstesejlere kan placerere sig langs molerne i det inderste bassin eller på frie pladser.

Området omkring havnen er et stort sommerhusområde, så der er liv om sommeren. På selve havneområdet findes en købmand, hvor man kan proviantere. Der findes en café, hvor man kan spise.

Havnsø Sejlklub har hjemhavn i Havnsø Havn.

Seværdigheder

Dragsholm Slot er placeret cirka 5 kilometer øst fra havnen. Slottet er et af Danmarks ældste slotte. Navnet Dragsholm betyder holmen ved draget, hvor draget betegner den landtange, der forbandt Odsherred med det øvrige Sjælland, før Lammefjordens inddæmning. Siden 1200-tallet har holmen lagt grund til et Dragsholm Slot – fra det oprindelige palads over borgen til det nuværende barokslot. Man kan få guidede rundvisninger på slottet hele året.

Havnsø hus byder på stor legeplads og små kaniner og dværggeder - en oplagt mulighed, hvis I har børn med på tur. Derudover kan der købes is, pandekager og hotdogs på stedet. Havnsø hus har åbent alle dage fra 11-22.00 i perioden 1. juli til 16. august.

Fra Havnsø havn går færge til både Nekselø og Sejerø, som begge er et besøg værd.

Annonce