Jegindø Havn

3
Gennemsnit: 3 (3 stemmer)
Havnegade 10
Thyholm 7790
Danmark
56° 39' 6.8076" N, 8° 38' 12.3396" E

Jegindø havn er placeret på øen Jegindø i Limfjorden. Jegindø er cirka 6 kilometer lang og 3 kilometer bred. Der bor omkring 540 mennesker på øen.

I havnen er der opført en moderne servicebygning med toiletter, bad, vaskemaskine, tørretumbler og i samme bygning findes et cafeteria. Der er mulighed for at låne cykler i havnen, så man kan komme omkring på øen. Midt på øen findes en købmand, hvor der kan provianteres.

Jegindø Bådelaug har hjemhavn i Jegindø Havn.

Seværdigheder

Jegindø Elværk har åbent i sommermånederne, og fungerer nu som et museum. Elværket forsynede øen med jævnstrøm fra 1929 og helt frem til 1970, hvor øen gik over til vekselstrøm. Ma har muligheder for at se de gamle maskiner og generatorer, der stadig virker.

Æ Fywerhus udstiller minder fra øens gamle fisker-bonder kultur. En kultur der gik tabt med industrialiseringen. Æ Fywerhus er et velbevaret hus fra dengang, og man kan stadig lugte saltvand, tjære og fisk. Udenfor for huset står en moderne jernskulptur fyldt med en gammel mytologisk symbolik.

Kommentarer

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.
Michael Holmgaard Brøggers billede

At ankomme til en havn når sæsonen er godt igang, og konstatere at alle gode gæstepladser er optaget af fiskere og forladte lokale lystsejlere er en skam og meget uindbydende for gæstesejlere. Og ikke engang en efterfølgende henvendelse på mail til havnen omkring disse forhold er blevet besvaret Sad
Virker ikke særligt tiltalende.

Eneste plus i denne havn er gratis cykel-udlån, så man kan cykle en tur på Jegindø's dejlige natur.

Annonce