Jyllinge Lystbådehavn

Viser nuværende, publicerede udgave af harbour Jyllinge Lystbådehavn, sidst redigeret af wsj den 21/07/2019 - 14:21
3.5
Gennemsnit: 3.5 (4 stemmer)
Havnens telefonnummer: 
46 78 93 48
Strandpromenaden 6
Jyllinge 4040
Danmark
55° 44' 42.3816" N, 12° 5' 44.1996" E
Havnepenge: 

2018:
Alle både uanset størrelse koster 130 kroner i døgnet.
Medlemmer af frihavnsordningen betaler 25 kroner i miljøafgift.
Vand og el er på broerne.
Bad: 10,-
Diesel: 06.07.19: 11,34 / l
Benzin: 18.09.18: 12,70 / l

Antal havnepladser: 
400
Frihavn: 
Frihavn
Blå flag: 
Nej

Jyllinge Lystbådehavn er en af de større havne i Isefjorden og Roskilde Fjord. Havnen er placeret cirka 6 sømil fra Roskilde. Jyllinge Lystbådehavn byder på moderne faciliteter med blandt andet havneshop, nye og moderne toilet og badeforhold, overdækkede grillpladser, brændstofstander med diesel og benzin, tankanlæg for tømning af holdingtank, mastekran og ikke mindst en mindre badestrand beliggende mellem den moderne lystbådehavn og den gamle fiskerihavn.

Jyllinge-centret er placeret cirka 1500 meter fra Lystbådehavnen. Butikscenteret er overdækket og er således et attraktivt indkøbssted i alt slags vejr. Her findes supermarked, bager, apotek, banker, apotek, nogle specialbutikker samt spisesteder. Der er også en kinesisk restaurant på selve havnen.

Jyllinge Sejlklub har hjemhavn i Jyllinge Lystbådehavn.

Seværdigheder

Jyllinge kirke er en gammel middelalderkirke, der ligger i den gamle bydel i Jyllinge. Kirken antages at være opført mellem 1080 og 1130.

Fjordcenter Jyllinge, tidligere kendt som Fjordmuseet, ligger på Jyllinges bedste udsigtsgrund med frit udsyn over Roskilde Fjord. Fjordcenter Jyllinge er museum for den nordlige del af Roskilde Kommune, Gundsøegnen, og fortæller områdets historie gennem udstillinger om jagt, fiskeri og landboliv, som fra gammel tid har været de fremtrædende erhverv i området. Derudover er der skiftende særudstillinger. Frivillig entré.

Besejling: 
Jyllinge Lystbådehavn kan kun anløbes om dagen i lyst og sigtbar vejr. Kan kun anløbes fra N via løbet E om Lilleø. Syd for Lilleø udlægges i perioden 1. april - 15. november røde og grønne afmærkninger, der markerer den 2 meter dybe sejlrende. Lystbådehavnen er ikke fyrbelyst. Strømmen i Roskilde Fjord skifter hver 6. time med flod og ebbe. Denne strøm er uden betydning i roligt vejr. Bemærk at der kan forekomme bundgard og fiskegrej i området. Der er en fartbegrænsning på 3 knob i havnebassinet.

Kommentarer

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.
Finn Bs billede

Opdatering af Jyllinge Lystbådehavn: De nordligste bassiner er uddybet til 2 m. Den nordligste bro - bro 8 er omlagt og udvidet med "skråparkeringspladser" Havneshoppen er sagt op, og eksisterer således ikke mere.
Blot til orientering

Finn Bs billede

Opdatering af Jyllinge Lystbådehavn. Ny butik med grej og udstyr åbner midt i marts

Annonce