Mellerup Havn

Viser nuværende, publicerede udgave af harbour Mellerup Havn, sidst redigeret af Trine Søe den 17/05/2011 - 14:13
0
Havnens telefonnummer: 
86 44 20 59
Amtsvejen 153
Randers 8930
Danmark
56° 31' 26.1948" N, 10° 13' 25.0356" E
Havnepenge: 

Alle både uanset størrelse koster 75 kroner per døgn. Der er opstillet en postkasse ved klubhuset, hvor pengene kan kommes i en kuvert. Havnen er medlem af frihavnsordningen.

Antal havnepladser: 
75
Frihavn: 
Frihavn
Blå flag: 
Nej

Mellerup havn ligger i Randers Fjord. Syd for havnen passerer Danmarks mindste færgerute fjorden mellem Mellerup på vestsiden og Voer på østsiden. En tur der tager cirka 4½ minut.

Havnen byder ikke på så mange faciliteter, men har de mest nødvendige som såsom bad og toilet, der findes bådelaugets klubhus.

Mellerup bådelaug har hjemhavn i Mellerup Havn.

Seværdigheder

Området i og omkring Randers fjord er optimale til at fiske efter laks og havørreder. Så har man fiskegrej ombord og lysten, så er det bare og kaste snørren ud.

Følg den gamle lodssti. Når lodserne i gamle dage skulle tilbage efter en tur gennem fjorden ombord på et skib, var de nødt til at gå tilbage. Man kan følge lodsernes fodspor og opleve Randers Fjord på en vandring af den gamle lodssti. Lodsstien er afmærket med skilte med et lille vandrersymbol. Hele stien er cirka 14 kilometer lang.

Syd for Mellerup ligger Støvringgaard Kloster placeret bag en voldgrav. I dag er klosteret omdannet til lejligheder. Det bebyggede område er privat, men klostrets haven er åben for alle.

Besejling: 
Mellerup havn kan anløbes døgnet rundt, så længe det er lyst og sigtbart. Indsejlingen til havnen er en gravet rende, der afmærket med en grøn og rød bøje. Havnens fyrbåker leder ind i kurs 252°. Der er en fartbegrænsning på 3 knob i havnebassinet. Der skal udvises hensyn til færgetrafikken.

Annonce